Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.07.2007, 13:13.27

FERGUSON 7318-Aky externy modul pre CZ link????

Rad by som sa poradil aky externy modul mam kupit do Fergusonu 7318 aby som do neho mohol zasunut kartu CZ link a nesekalo mi to alebo sa mi to nebilo s kartou Sky link ktoru mam zasunutu v cryptoworks citacke?? Neviem ci mam kupit Cryptoworks modul alebo T-rex...alebo ine?? Ak mate niekto Ferguson a obe karty Sky link ako aj CZ link poradte prosim co je najlepsie!!! Vopred dakujem kazdemu za dobru radu a skusenost!!!
uživatel
satfanusik
11.07.2007, 13:25.21

Doporučuji easy.TV CAM twin

Zkontrolovat příp.upgradovat v něm soft přes OTA na ORF na verzi 1.11, v tomto modulu použít CS i SK kartu. V tomto modulu chodí obě karty korektně (nejen Ferguson, i jiné přijímače s CI sloty). Vnitřní čtečce ani UCAS modulům s ohledem na časté změny bych nevěřil, u Fergusonu zvlášť. zorbas
uživatel
Zorbas
11.07.2007, 13:37.26

to Zorbas

Ahoj Zorbas. Takze mam kupit modul : easy.TV CAM twin a upgradovat v nom soft cez OTA na ORF na verziu 1.11?? Myslis ze ten upgrade zvladnem aj ako amater sam alebo vies o niekom v Bratislave kto by to vedel urobit.....resp. myslis ze my to v nijakej predajni so SAT technikou kde kupim ten modul urobia za nejakych 200 SK?? Rozmyslal som ze kupim original Cryptoworks modul kedze mam Sky link v citacke ale pocul som ze to moze nekorektne pepinat medzi citackou a exter. modulom.
PS: co je to UCAS ( univerzal......citacky??? )
PS2: ten modul easy TV CAM twin je len pre cryptoweorks alebo aj pre ine kodovacie systemy Naviga, irtedo....???
Sorry za priblble otazky len ked neviem tak sa radsej opytam a jasna vec ze ty ked chces tak na moje hlupe otazky odpovies alebo nie.
DAKUJEM za pomoc a rad a prajem pekny den
uživatel
satfanusik
11.07.2007, 13:55.33

Modul easy tv CAM twin je originál

Cryptoworks modul fy Mascom (pro dvě karty,jedna vylomená do formátu SIM). Je to jakási "ligt" verze modulu Alphacrypt. Upgrade zvládneš sám ve svém přijímači jen pomocí dálk.ovladače, v prodejně to určitě zvládnou také. Pokud chceš používat karty i jiných systémů (Irdeto atd), kup si Alphacrypt (ten je ale dražší). Ptáš se na Nagravision - DigiTV ti nepůjde v ničem jiném než v dodaném boxu.
UCAS je Universal Conditional Access System - četčky a moduly, které umí více systému, ovšem zpravidla žádný pořádně a žádný není licencovaný. Takže pokud ti jde o CS a SKY link, obě karty v easy modulu ti zajistí bezproblémový provoz. Vnitřní čtečku necháš neobsazenou.
uživatel
Zorbas
11.07.2007, 14:02.18

easy.TV CAM twin

OTA - cez vzduch - nastav si program ORF a potom vstup do menu modulu(option).Dál pokračuj podle pokynů.Modul je jen 2xCW a zatím mi nechodil pouze v KSC-570CI se softem 13.05.04,jinak opravdu všude.
uživatel
táhlovej
11.07.2007, 14:57.10

to Zorbas

Dakujem ti moc pekne za podrobne vysvetlenie a fundovanu radu!!!! Kupim si teda ten easy.TV CAM twin modul a dam do neho Sky link ako aj CZ link kartu a tu vnutornu citacku necham volnu ako si pisal ty!!! Mne ide len o karty Sky link a CZ link t.j Cryptoworks a na tie ostatne systemy ako Nagra a Irdeto atd. som sa pytal len tak pre zaujimavost ak by napr. Cz link niekedy presiel na karty nie s Cryptoworks ale trebars s Irdeto :-0 ( bola to lenn otazocka pre studijne ucely aby som bol o nieco mudrejsi!!! ). S upgadom toho modulu ta budem otravovat potom ked ho budem mat doma aby som nepolemizoval len sa chcem opytat ci je to ine trebars pre Ferguson a ine pre HumaX ALEBO SA TO DA POPISAT KROK PO KROKU PRE KAZDY RECEIVER??? Inak ak mozes a nebude ti to vadit posli mi na seba mail aby som nemusel nabuduce otravovat cele forum ohladom toho upgrade modulu a mohol ti napisat priamo na mail. Vdaka
TO TAHLOVEJ : tebe dakujem tiez za radu a pomoc !!!
uživatel
satfanusik
11.07.2007, 15:23.34

pre satfanusik

mám na predaj easy.TV CAM twin modul,ak by si mal záujem moj mail je quicksilver69@szm.sk
uživatel
cikulik
11.07.2007, 15:24.25

Upgrade je jednuduchý

jak psál Táhlovej a ve všech přijímačích stejný. V menu najedeš na Common Interface, a dále už se pohybuješ v menu modulu. Nejnovější SKY link i CS link karty (bios 6) již "fungují v Irdetu",navenek komunikují jako CW kvůli kompatibilitě s přijímači, podobně jako jiné systémy u jiných providerů.
uživatel
Zorbas
11.07.2007, 15:28.53

fanúšik -

dva krát meraj , potom rež !
Máš vôbec vylamovaciu kartu ?
Pri použití twin CAMu jednu kartu vylomíš , čiže trvale čiastočne znehodnotíš...
uživatel
P 222
11.07.2007, 15:37.12

V tom bych problém neviděl

Označit si a vyříznout nebo vystřihnout kousek plastu zas není takový problém. Vím o UPC kartě tako upravené a chodí OK.
Pokud nemáš v ruce cit jak kráva v rohu nebo nepostupuješ podle pravidla - Měř mikrometrem,označuj křídou a odděluj sekerou - nevidím problém.
uživatel
Zorbas