Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.04.2009, 18:16.25

Jak ještě využít WiFi ADSL router s 4xLAN ?

Používám ho jenom na internet po baráku do ntb. Jaké jsou možnosti propojení LAN se sat.přijímačem a jiných domácích strojů? Zejména bych uvítal "update FW" nebo dokonce i nahrávání programů. Jaký sat.přijímač bez zbytečných funkcí(dotykový displej apd.) by jste mi doporučili?
tech.: opensat/box 7000 - digi TV
TV full HD plazma
ntb.ACER bez HDMI vystupu
Dík za váš čas.
uživatel
log35
10.04.2009, 18:55.17

RE: Jak ještě využít WiFi ADSL router s 4xLAN...

no jo a co jsou u tebe zbytečné funkce PVR? nebo HD? nebo HDD, 2 tunery? budeš muset více specifikovat svoje požadavky, ale já Ti už neporadím, už před 1/2 hodinou jsem měl být úplně jinde ;)
uživatel
poky1
10.04.2009, 20:04.06

log35

Ahoj jak psal poky budes muset napsat vice jinak pro sit jsou asi nejlepsi linuxi trebas dreamboxy.
uživatel
lak
10.04.2009, 20:04.18

Nevím co je PVR, ale vzhledem k mé full Hd televizi určitě HD(samozřejmě budu muset změnit providera-digitv).U HDD si nechám poradit,ale možná by stačil USB slot pro flash. 2 tunery? Jakože budu nahrávat něco jiného než koukám? Tak to by se mi líbilo. Někde mě zaujal "AB IPBox 91 HD",ale nerad bych udělal stejnou chybu jako zhruba před rokem. Hlavně bych to potřeboval všechno sladit a využít třeba toho routeru nebo ntb. Dík
uživatel
log35
10.04.2009, 20:12.47

log35

Abych rekl pravdu IPboxy moc neznam ja vice dreamy ale je u toho treba zanat zaklad linuxu ale neni zadna veda da seto naucit.Jinak jestli mas zajem o tento primac tak mam pocit ze kdyz poprosis bublayse tak ten ti poradi rekl bych ze ten o nich ma velky prehled.
uživatel
lak
10.04.2009, 20:31.27

co by si potreboval vedet ? ja treba nevim, jestli ta 91 ma taky tak hlucnej vetrak jako 910. jinak je fajn. tedka sem testoval cca 30 web radii pres shoutcast a docela sem se u toho zasek . linux znat nepotrebujes. no mozna trochu. nejlepsi bude, kdyz si vyzkousis vic prijimacu a rozhodnes se sam.
uživatel
bublajs
11.04.2009, 08:50.12

bublajs

Nemám možnost vyskošet si víc, proto bych potřeboval poradit najistotu. Opravdu to funguje tak, že propojím router s sat.p. a můžu nahrávat programy, aktualizovat soft. apd. Co bys řekl na AZBOX HD PREMIUM? dík za tvůj čas
uživatel
log35
11.04.2009, 11:41.29

k azboxu ti nereknu nic, neb ho neznam. ale docela bych si ho vyzkousel :)

u ipboxu je to ruzny od verze softu. ja to tam teda cpu pres usb, ale v kazdym softu zaloznym na dgs-abcom je moznost updatu pres net. nemam ale u toho takovej net, kterymu se da verit. v sif verzi se pluginy tahaj z netu, neni s tim problem a v nlb se to da taky aktualizovat pres net.
nahravani samozrejme funguje. ja teda pouzivam usb flashku ale neni problemem pripojit sitovej disk a pouzivat ten, nebo pouzit interni sata disk nebo externi esata nebo externi usb disk.
taky muzes prijimac ovladat pres www rozhrani. prepinat kanaly, nahravat, pouzivat casovac nahravani pres EPG, koukat na kanaly pres www rozhrani nebo koukat na nahrany porady pres web.
uživatel
bublajs
11.04.2009, 13:53.14

Některým tvým odborným výrazům nerozumím, ale i tak dík. A co te AZBOX HD PREMIUM?
uživatel
log35
11.04.2009, 14:00.06

pokud necemu nerozumis, tak to muze byt proto, ze to je nazev neceho specifickeho z dane problematiky nebo to je neco obecneho co se za zjistit googlem po zadani hesla treba - wiki esata - . klidne se zeptej, ale brzo se chystam na chlastacku :)
uživatel
bublajs
12.04.2009, 10:04.03

Já až tak nepotřebuji znát ty podrobnosti. Uvítal bych kdybys mi konkrétně naznačil, který ze změti sat.přijímačů(Ipbox,Azbox,Technisat,Dreambox,Vantage apd.) bude mít vše podstatné a bude mu zajištěna softwarová podpora.
Tzv. poměr cena(do 10000kč)-výkon. Potřebuji vysoké rozlišení,využít ten router co mám/spřáhnout TV-sat-pc, nahrávat programy(max. jeden kromě toho, na který koukám), zatím ještě "optimalizuji" DIGI TV-tak aby to ještě šlo a to by tak asi bylo všechno. Nepochybuji o tom, že ti nějaký za rozumnou cenu neutkvěl v hlavě. Dík
uživatel
log35