Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.04.2009, 13:32.34

Problém s Topfieldem po auktualizaci firm.

Zdravím pánové,mám 2 dny Topfielda 7710 a po stažení nového firm nelze naladit astra3.Mám monoblock twin Mascom.Z původním firm.z léta 2008 vše fungovalo a signál 90% na obou družicích,Ted funguje pouze astra 19,2 kvalita 90% astra3 ukazuje pouze úroven 39% a kvalita 0.Ptám se prvně vás odborníků dřív než poletím vrátit monoblock že nefunguje.Děkuji všem za rady.
uživatel
maty
11.04.2009, 13:39.31

RE: Problém s Topfieldem po auktualizaci firm.

Pravděpodobně se ti s novým firmware vyresetovalo nastavení Diseqc portů.U obou zmíněných družic máš Diseqc vypnuté.Astra 19,2 funguje proto, že při vypnutém Diseqc se monoblok automaticky nastavuje na LNB A a ten je v drtivě drtivé většině situován pro levé hrdlo.A to znamená, že když přijímáš právě tyto dvě Astry, tak levé hrdlo snímá Astru 19,2E.
uživatel
Saxon
11.04.2009, 13:54.39

Můžeš mě prosím poradit jak to mám vyřešit jsem začátečník,moc děkuji.
uživatel
maty
11.04.2009, 16:22.23

a u Topfieldu máš tedy na Tuner 1 např. Astra 3 a na Tuner 2 Astra 1?
Nejprve pro jistotu odpoj jeden tuner.
Zkus nejprve v nastavení LNB u název satelitu nastavit Astra 3, pak u výběr tuneru dej Tuner 1.
LNB frekvence by měla být 9750/10600.
LNB napájení - zap
Diseqc 1.1 - neumožněno
diseqc 1.0 - neumožněno
vyhledání programů
Název satelitu - Astra 3
Režim vyhledání - Manual
Frekvence - 12525
Symbol Rate - 27500
Polarizace - Vertikální
Modulace - DVB-S
Vyhledání sítě - vyp
fta+kódované
a zkus schválně položku Rozšířený signál.
zapnu skype - kdyžtak dej vědět - meceraj
uživatel
Rambo
11.04.2009, 16:30.02

a pak samozřejmě jen prohodit - místo Astra 3 dej Astra.
a zkus znovu signál. Pak druhý tuner a opět Astar 3, a Astra.
pokud máš prohozené vstupy, jak ti psal Saxon, mělo by se to projevit. to znamená že tam kde by měla být astra 3, bude astra. podle úrovně signálu.
uživatel
Rambo
11.04.2009, 16:34.26

maty

Nechci ti to samozřejmě rozmlouvat, ale na Astře 1 toho zas tolik není ke koukání. takže jednodušší by jsi měl motor a otáčet si jinam. Jinak já mám právě 7710, motor a Smart Twin.
Takže vlastně můžu na cokoliv koukat a cokoliv jiného nahrávat.
uživatel
Rambo
11.04.2009, 19:30.09

Zdravím,tak vám všem moc děkuju držel jsem se návodu co jste mi napsali a podařilo se.To budu muset po každém nahrání nového firm.takhle vše nastavovat?Ještě dotaz na majitele 7710 řešíte nějak tu výhřevnost Topfieldu zdá se mi že je to druhé topení do obýváku
uživatel
maty
11.04.2009, 19:40.58

maty

počkej si na konec záruky a pak zkus tohle:
http://www.alza.cz/scythe-hdd-ita-kaze-d95097.htm
Je to tenké a stopro se to dá v Topfieldu zapojit.
a nebo chladící desku pod notebook - 22".
A nebo zavři topení a vytápěj Topfieldem :))) :))) :)))
Další věcí je ten firmware. Já už mám víc jak rok 7710ku, a nikdy jsem nenastavoval po nahrání firmwaru tovární nastavení.
musel by jsi si stáhnout přes RS232 - komunikační port do PC setting a pak zase nahrát zpět. Pokud nemáš tedy kabel, tak máš smůlu. a Také musíš mít v PC COM1.
uživatel
Rambo
11.04.2009, 21:30.42

Rambo

Na jiních diskusních forech o sat.doporučují po nahrání nového firm.udělat nové tovární nastavení dokonce je to napsáno na stránkách antenexu po nahrání firm. z jejich stránek do Topfieldu.Jinak ten chladič na disk by mohl pomoct snížit teplotu jestli to disk 2 roky vydrží.
uživatel
maty
11.04.2009, 22:21.13

když si stáhneš setting do pc a pak ho zase nahraješ zpět, jaký je v tom rozdíl jestli ho tam necháš a přehraješ jen firmware? Dělal jsem to už aspoň 4x a vše funguje jak má.
Doufej že vydrží, leda by jsi se domluvil se záruční opravnou, zda by ti ho tam namontovali, bez ztráty záruky.
Mluvil jsem dokonce s šéfem Antenexu panem Míkou, kvůli zahřívání disku, ale většího arogantního nafoukance jsem ještě neviděl. Řval na mě, že prý si lidi vymýšlí, že ta teplota je normální, tak jsem ho nechal být. a dám si tam ten chladič i bez nich.
uživatel
Rambo