Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.05.2009, 17:10.28

DVB-T signál?

Mám dotaz je možné ,že při silném signálu dochází k sekání obrazu? nebo je to jen při nedostatku signálu?
Test USB tuner + Prog DVB 6.06 - DVBViewer - DVB DREAM
Antena síto + zesilovač + signál Votice 41K místo testu Pelhřimov.
O výkendu jsem testoval Děčín a přímý výhled na Bukovou horu..a to samé..
uživatel
pcword
03.05.2009, 17:17.41

RE:DVB-T signál?

Môže. Dôležitá je kvalita signálu. Skúsil by som to bez zosilňovača.
uživatel
emo53
03.05.2009, 20:42.03

RE: DVB-T signál?

Přesně tak! Už nastala doba (pro mnohých), že zesilovač je naopak překážkou a díky němu je signál tzv.přebuzený. Chce to vylézt k anténě, vyndat zesilovač a nahradit ho standardním symetrizačním členem a vytáhnout z el.sítě napájení. Uvidíte tu změnu, síla signálu musí být vždy méně, nežůli je kvalita signálu. Pokud je to obráceně, máte to "přebuzené" a musíte udělat to, co zde popisuji. Vyzkoušené u desítek zákazníků z mého Domažlicka.
uživatel
Dejf
03.05.2009, 20:52.00

RE: DVB-T signál?

Ano,tez jinymi slovy,nesmi dojit napr.k rozkmitani zesilovace prekrocenim vystupni urovne (coz se muze stat zejmena silnym analogovym TV signalem,v soucasnem stale "zkusebnim vysilanim" DVB-T ve vetsine regionu spise nehrozi),neb je prekrocena maximalni vstupni uroven tuneru DVB-T prijimace (je treba pocitat s tim,ze uroven signalu i mistnich zesilovacu muze kolisat plus,minus 4-5 dB v prubehu casoveho useku-napr.den,mesic...)
uživatel
hdpe
04.05.2009, 09:21.53

dejf

Ja ty zesilovace zase tolik nezavrhuju.kdyby nebyl eter zasran analogovyma signalama, pak by byla prace s predzesilovaci o necem jinem.Bez spektraku je prace s predzesilovaci, jako zvukarina pro hluche.Vcera dopoledne jsem diky predzesilovaci naskenoval u Vodnan 53.kanal z Cukraku...Parametry vyborne, prubeh ve spektraku byl obdelnik jak vyzstrizenej...Bez predzesilovace ani tuk.
uživatel
Saxon