| 20.05.2009, 10:51.05 | |
Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Před 14 dny se zde psalo o problému s existencí podnikání vzhledem k nízkým tržbák. Lidi se bojí utrácet - to je evidentní všude. Jak se tento stav za tu dobu u vás změnil? Je jasné, že tolik kšeftů a práce jako loni touto dobou nemá dnes nikdo, ale pořád je do čeho píchnout. Toto je alespoň můj názor, ale chtěl bych ho znát od vás - prodejců, díky. I ze Slovenska! :8) |
![]() Dejf |
| 20.05.2009, 11:27.17 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Určite to nebude,ako minulý rok,ale nemusím sa sťažovať. |
![]() letas |
| 20.05.2009, 11:40.42 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?No neustále se to zhoršuje, i když problém nevidím pouze v té neustále omílané krizi, ale i ve spuštění DVB-T v mém regionu a v tom, že počet firem nabízejících satelitní prodej a služby za poslední rok několikanásobně vzrostl. Něco podobného tu už bylo v 91-94, kdy satelity prodával a montoval kdekdo. To se ale holt nedá nic dělat, takovej je život. Jinak minulej rok byl fakt pěknej... |
![]() gespa |
| 20.05.2009, 11:49.00 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Díky. Osobně jsem dosti naštvaný např.na firmu ReTa, která svoje letáky rozesílá po celé ČR i když působí jen v jižních a západních čechách. Jejich sat.komplet pro dva účastníky za pět tisíc - to je nehoráznost. Není to tím, že nabízejí toto zboží pod jejich nákupní cenou (jinak by to asi nešlo s tou cenou), ale bohužel tím, že nabízejí strašné šroty!(a také místo karet bez omezení jen ty omezené a LNB konvertory jen 1ks singl) Občas mě lidé objednají jen na instalaci tohoto kompletu od ReTy (v době krize musím brát každý kšeft), ale ty jejich Strongy a i NONAME sat.receivery - to jste ještě neviděli. Půl hodiny jen trvá setřídit programy do pořadí, stále se to vypíná, no hrůza. A lidi to nakupují jako blázni, hlavně když je to za polovinu toho, co nabízejí specializov.prodejci satelitní techniky s kvalitním zbožím. |
![]() Dejf |
| 20.05.2009, 12:02.35 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Je to tak.Zákazníci telefonujú aké sú ceny a tým to skončilo.Z tridsitich telefonátov dve namontované súpravy.Uvidíme až skončí Digi načierno. |
![]() lukas127 |
| 20.05.2009, 12:16.14 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Vašu ReTu u nás spolahlivo alternuje Metro.. |
![]() P 222 |
| 20.05.2009, 13:01.25 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Jo ReTa, to je firmicka.Na druhou stranu, kdyz je tolik blbcu, co to kupujou, tak proc jim nevyhovet?Ja ten jejich srot nemontuju, takze me to netlaci.Prace mam o neco mene nez loni.Za lonsky rok mam Prodiga a nekolik kousku od Makity.Letos mam vice casu na zajimavou praci a na kolo. |
![]() Saxon |
| 20.05.2009, 13:12.21 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Jj, pro různý podvody a podvůdky je teď ideální doba. Ale lidi si za to můžou sami a dobře jim tak.Já ty různý sviňárničky nedělám a ani dělat nebudu, to raději půjdu od válu, ale lidi si o to kolikrát fakt říkaj, takže pokud to někomu svědomí dovolí, tak se mu ani nedivím, že chytá příležitost za pačesy. Jediný, co mě dokáže naprudit je, když ti nachytaní pak chodí za mnou v očekávání, že já jim "nějak" bezbolestně pomůžu (samozřejmě nejlépe úplně zadarmo, protože peněz už za to přece (komusi) dali dost). A jsou strašně udivení či nezřídka dokonce nas*aní, když to s úsměvem hned nedám dokupy. Vždyť přece přišli za odborníkem! |
![]() gespa |
| 20.05.2009, 14:02.38 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Fór je v tom, že se stejně později tlučou do hlavy a chodí pro rady co teď s tím a proč nejde na tom to co sousedovi atd... Ono, těžko se říká pravda, že soused nejspíš není zabedněnec a termín "nejsem taky bohatý, abych kupoval levné věci" platí témeř vždy a u všeho. |
![]() wenk |
| 20.05.2009, 15:31.28 | |
ReTaMí rodiče si přes tuto firmu taky kdysi nechali poslat sat. sadu, a byl v ní HOMECAST S3000CI, myslím docela dobrý stroj. Asi je to podle toho, co maj zrovna skladem :-) |
![]() Martin79 |
| 20.05.2009, 15:39.03 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Homecast je super, dnes ale tak šetří, že do sady dávají příšerné stroje. Hlavně všem v odvětví kurví ceny - o to tu jde. |
![]() Dejf |
| 20.05.2009, 16:19.46 | |
Přišli dnes,udajně namontujou digitál sat - dvb-t,ptal jsem se ty kočky co a jak,prej až přijde technik-přišel,nábídl mi EMU digi,2x optibox+60 za 8500,nebo síto+naměření dvb-t za 2000,tak sem je vyhodil,ten chudák ani nevěděl co je mpeg4 ,63-4 mux,x-cam.Kde se ta banda vůbec bere,kolik lidí jim na to skočí. |
![]() spyko |
| 20.05.2009, 16:22.40 | |
re :Jo Makitu mám za loňský rok také ;) Tak ještě toho ProdigaJinak zakázek je tak stejně,ale je to i tím,že si lidi dost rozmazluju a ti si mě předávají dál.Mám dost dotazů na STA v barákách.Jenže to v jednom neuděláš a tahej do toho někoho dalšího...jak znám Čechy,tak ti akorát okouká co a jak - a šup jede sám na sebe a ještě ti bude kazit jméno. |
![]() lubbik |
| 20.05.2009, 16:29.02 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?No to som pred nedávnom robil taký "metrový" Strong,ked si už dotyčný nemohol rady,ale za tu cenu,čo som mu to slúbil a aj urobil to už robiť nikomu nebudem.Za tu dobu by som bol nahodil zopár štandardov.Všetko čo sa mu podarilo nahodiť bolo aj tak naopak a to ladenie, triedenie a pomalosť,to mi pripomínalo začiatky digitálu,už nikdy viac.A to by ste sa čudovali,že to kúpil za vyžšiu cenu,ako stoja napr. teraz openboxy.Ale,čo už... |
![]() letas |
| 20.05.2009, 17:00.19 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?jó o retě jsem už tady psal :))) a ještě tam stojí fronty :laughing: |
![]() poky1 |
| 20.05.2009, 22:11.44 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?No, mě se krize velmi dotkla. Když to takhle půjde dál, tak asi skončím. Ale tak hluboko jsem nekles, abych montoval šroty z Rety a spol. K tomu se nikdy nesnížím. Vy, co na to nadáváte ale montujete, tak vy jste horší než ta Reta :fuming: |
![]() HiFiOK |
| 20.05.2009, 22:45.48 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Ono taky hlavně si se*ou na vlastní hlavu - můžou se spolehnout, že až bude problém (a s těmihle šroty bude), tak lidi budou otravovat hlavně je - už proto, že na ně líp "došáhnou". Ale nikomu to nezazlívám, nicméně já bych to nemontoval ani za dvojnásobek běžné ceny - je to časovanej bumerang a za ty nepříjemnosti mi to fakt nestojí... :dead: |
![]() gespa |
| 20.05.2009, 23:02.47 | |
RE: Krize v prodeji pokračuje ANO / NE ?Co je u nás evidentní, tak to je úpadek UPC, to skončilo s 1.lednem. Teď uzavíráme pár smluv do měsíce, k tomu o pár kousků víc sólo karet za 100/měsíc a jinak jen vracenky a reklamace. Montujeme Astry 23 - naše sety k tomu co si kdo koupí jinde (když je to nějaký šrot, tak je montáž dražší). V Praze bylo pár montáží (předělávek )STA, novostavby... Práce je asi méně, ale je to celkem v pohodě. Děláme ještě další související práce, tak to je třeba hodnotit komplexně. Popravdě, když si vezmu poslední měsíce loňského roku, tak to bylo už moc. Dělali jsme prakticky 10 hod denně, tak teď zaslouženě odpočíváme:-) |
![]() Bloud |