Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.06.2009, 02:16.16

DX Klimkovice K28

Zdravíčko vespolek.
Je tu další díl volného pokračování získávání mých DVB-T poznatků v místě příjmu Frenštát p.R.
Do soustavy EmmeEsse ColorSuper_92 s originálním symetrizačním členem v krabičce byl přidán pásmový, jednotranzistorový, nízkošumový zesilovač Teroz K21-K69, s parametry 1/18 dB (vlastní šum / zisk) + napájecí výhybka téhož výrobce.
Po následném rozbočení do 3 TV se vpodstatě zestabilizoval příjem muxu 4 na k63, při projíždění pásma bez předřazeného rozbočovače jsem navíc úplně poprvé detekoval signálovou kvalitu i na K28, což je 10 Wattový vysílač Klimkovice.
Podařilo se mi naskenovat i obsah muxu (LTV1 - 4), dívat se na to ale nedá, semtam se objeví obraz (na LTV1, 2 a 4).
Anténa je natočena na OV Mariánské hory, je tam tudíž odchylka cca 10°, zítra zkusím doladit.

Příjem je realizován úplně mimo předpokládanou zónu pokrytí, jak je patrno z mapy pokrytí (dostupná na googlu, hned první odkaz po zadání "Klimkovice dvb-t").
uživatel
D2MAC
10.06.2009, 08:03.38

RE: DX Klimkovice K28

Tak to tedy gratuluji.Jinak zdravim z Tatranske Lomnice.Dnes je tu pry posledni hezky den, tak zkusim dnes vylet na Lomnicky stit.Zatim jezdim na kole, pozoruji mistni paraboly, ci ohle anteny i stozary/nejspis po vichrici/.Par fotek jsem udelal, tak neco dam do kola.Pred ten zesilovac bych jeste vyzkousel laditelnou propust, at nezesilujes zbytecne vsechno ostatni.Jdu na snidani.Zatim
uživatel
Saxon
10.06.2009, 12:05.59

@Saxon

Díky, zdravím do Tater a přeju pěkné počasí na co možná nejdelší dobu. Pokud bude přesto nevlídno, že se na hory nebude dát jít, jako náruživý houbař doporučuji navštívit místní lesy. Byl jsem sice ještě malý, když jsem tam byl s rodiči naposledy, ale plný pokoj sušených hub, že nebylo ani kam vkročit, si ještě moc dobře pamatuji. :))

Co se týče DVB-T, problém je, že já potřebuji zesílit všechno ostatní. Prozatím beru hybridně jak analog, tak i digitál.
Velmi zajímavý je např. poměrně kvalitní (2) a (3) příjem analogové TVP2 z Czestochowe (K26) a Polsatu z Rybniku (K43). Z kanálů 21-69 se dá vybrat směsice asi 20 kanálů (A/D), které jsou použitelné.

Příjem K28 z Klimkovic se teď i přes hustý déšť poměrně zestabilizoval, už se na to dá dívat, místama jsou i cca 10 minutové úseky bez jediné kostičky. Nechci jim tu dělat nějakou reklamu, ale na to, že se jedná o bloky lokálních zpráv z malých měst a obcí (Příbor, Kopřivnice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Brušperk, Klimkovice, Studénka, Bílovec...atd...je obsahová kvalita vysílání velmi dobrá a člověk se dozví hromadu zajímavých věcí ze sousedního lašského regionu. Určitě se budu snažit tento mux rovněž zakomponovat do rozvodu.
Dokonce na LTV2 je výzva a mail pro diváky, aby napsali, kam až je toto zpravodajstí slyšet, asi bych se jim měl ozvat. :)))
uživatel
D2MAC
10.06.2009, 12:48.05

Lomnicak se zabalil do hmly, tak jsem se kolmo vydal a prave sedim u Popradskeho plesa.Mimo jine jsou tu i krasne turistky. ;)
uživatel
Saxon
10.06.2009, 12:54.29

Tak ses bál,

že na Klimkovice nemáš šanci,takže gratulace.
uživatel
spyko
10.06.2009, 13:07.11

@spyko

Díky, od včerejšího večera mám ale problém s příjmem muxu4.
Šlo to krásně, a najednou to úplně vypadlo...žádná kvalita signálu - jak se zesilovačem, tak bez zesilovače (tím jsem si ověřil, že zesilovač není zahlcený bordelem ze spodku pásma).
Jen konstantní síla signálu - jakoby jim to vypadlo a vysílala se jenom nosná, pozoruješ to taky?
uživatel
D2MAC
10.06.2009, 13:09.46

Taky je možné, že mi včerejší vichr nepatrně hnul s anténou směrem na západ (proto se rozjely ty Klimkovice) a přestal jít mux4, který je u mě hodně citlivý na nasměrování antény...
uživatel
D2MAC
10.06.2009, 13:18.29

Mux 4

to dělá často,hraje v pohodě,byť se slabými parametry,ale najednou nic,že by testy?Včera odpoledne v pohodě,večer ani v noci jsem nekontroloval.
uživatel
spyko
10.06.2009, 13:26.37

@spyko

Díky za info, uvidíme, co se bude dít.
uživatel
D2MAC
10.06.2009, 15:06.13

D2MAC

Zdravím, ty jsi z Frenu? tak to mě těší, to jsme skoro sousedé, já jsem z Kopru, mimochodem ten Polsat se mi podařilo kdysi naladit i na Bečvách, asi dost silný vysílač(jak to u poláků bývá zvykem
uživatel
libor129
10.06.2009, 15:14.17

@libor129

Jj, zdravím přes kopec. :)))
Ten Polsat na K43 má 100kW dokola neomezených. :laughing:

viz:

http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=240
uživatel
D2MAC
10.06.2009, 16:04.26

RE: mux4