Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.06.2009, 16:20.21

test paraboly/LNB

Je možné že je tak malý rozdíl (A23,5)? Budu montovat jednu sestavu a koupil jsem Emme ese 80cm+LNB Golden Interstar GI-201 Platinum X.0,2dB Doma jsem měl ze staré analogové sestavy z Tesca (+/- 7roků starou)parabolu cca 60cm elipsu, +LNB nějak noname O,6dB. Tak jsem to jen tak ze srandy zkusil jaký bude rozdíl a jestli LNB bude vůbec ještě fungovat.
Na staré parabole signál cca 64% i s novým LNB, na Emme ese 80cm jak s novým tak starým LNB signál max.72% a není mezi LNB žádný rozdíl signálu. Hlava mi nebere, že je takový minimální rozdíl cca 8%v úrovni signálu jednak mezi LNB tak mezi velikostmi paraboly. Je toto normální?
uživatel
bado
16.06.2009, 16:40.13

RE: test paraboly/LNB

naprosto
uživatel
Hujer
16.06.2009, 16:42.51

Tak na co jsou potom nějaké šumové číslá, průměry.... značkové /neznačkové. Při špatném počasí mě těch pár % asi nespasí, takže klidně mohla být levná 60cm parabola, navíc je levnější a hlavně menší.
uživatel
bado
16.06.2009, 16:50.02

kvuli prijmu slabsich druzic. na 23.5e je to fakt celkem jedno.
uživatel
vortimond
16.06.2009, 20:41.11

pro bado

Nastav si tam třeba Amos 4°W.
Tam myslím rozdíl bude. Určitě se tam najde nějaký tp., který na šedesátce nepojede a na osmdesátce jo.
uživatel
mirasat
16.06.2009, 20:59.01

Jo, tomu věřím, jen po tom zjištění teda pokud chce někdo sledovat CSlink/Skylink , prostě satelit (1.družici)pro obyčejné lidi tak je zbytečné dávat větší parabolu než 60cm.
uživatel
bado
16.06.2009, 21:21.21

1)Procenta z Tveho prijimace nemaji jakoukoliv vypovidaci schopnost.Parametry zmerene relevantnim mericim pristrojem maji vypovidaci schopnost.
2)Vetsi parabola zajisti vyssi C/N a tedy i souvisejici parametry digitalniho signalu.Jinak samozrejme sumova cisla okolo 0,2 dB u LNB jsou blaboly,napr.INVACOM dodava s LNB i merici protokol a typicky sum = 0,3 dB.
3)Kazde zlepseni parametru signalu je jen k dobru,to jestli Te "spasi" ci ne,se muze ukazat az behem casu.Na pozici 23,5°E se nasazuji HDTV signaly DVB-S2,i s ohledem na dane je vhodna jista rezervicka.
4)I obycejny clovek si muze precist Vergilia v originale...:).Proti gustu zadny disputat a proto dle vkusu kazdeho soudruha,je mozno montovat samozrejme i 60-tky paraboly.
uživatel
hdpe
16.06.2009, 21:52.15

A pri velmi zhorsenom pocasi velkost paraboly ti môze rozhodnut o sledovatelnosti(60 versus 80).Sice pri silnych burkach by sme mali vsetko vypnut,ale obcas nevypinam.
A pri stb s ukladanim streamu(nahravanim) budes mat menej chyb v streame.
Ja som tiez chcel davnejsie kupit 60 na skylink(jednu 90 mam s motorom,a chcel som aspon trochu eliminovat vzhlad domu s dvomi parabolami),ale nastastie v obchode kde som chcel kupit nemali na sklade.A mam uz na nej aj multifocus,co na 60 je uz trochu problem.A urcite sa vzdy vyplati pridat na parabolu viac lnb.
uživatel
Kasr