| 16.06.2009, 16:20.21 | |
test paraboly/LNBJe možné že je tak malý rozdíl (A23,5)? Budu montovat jednu sestavu a koupil jsem Emme ese 80cm+LNB Golden Interstar GI-201 Platinum X.0,2dB Doma jsem měl ze staré analogové sestavy z Tesca (+/- 7roků starou)parabolu cca 60cm elipsu, +LNB nějak noname O,6dB. Tak jsem to jen tak ze srandy zkusil jaký bude rozdíl a jestli LNB bude vůbec ještě fungovat.Na staré parabole signál cca 64% i s novým LNB, na Emme ese 80cm jak s novým tak starým LNB signál max.72% a není mezi LNB žádný rozdíl signálu. Hlava mi nebere, že je takový minimální rozdíl cca 8%v úrovni signálu jednak mezi LNB tak mezi velikostmi paraboly. Je toto normální? |
![]() bado |
| 16.06.2009, 16:40.13 | |
RE: test paraboly/LNBnaprosto |
![]() Hujer |
| 16.06.2009, 16:42.51 | |
RE: test paraboly/LNBTak na co jsou potom nějaké šumové číslá, průměry.... značkové /neznačkové. Při špatném počasí mě těch pár % asi nespasí, takže klidně mohla být levná 60cm parabola, navíc je levnější a hlavně menší. |
![]() bado |
| 16.06.2009, 16:50.02 | |
RE: test paraboly/LNBkvuli prijmu slabsich druzic. na 23.5e je to fakt celkem jedno. |
![]() vortimond |
| 16.06.2009, 20:41.11 | |
pro badoNastav si tam třeba Amos 4°W.Tam myslím rozdíl bude. Určitě se tam najde nějaký tp., který na šedesátce nepojede a na osmdesátce jo. |
![]() mirasat |
| 16.06.2009, 20:59.01 | |
RE: test paraboly/LNBJo, tomu věřím, jen po tom zjištění teda pokud chce někdo sledovat CSlink/Skylink , prostě satelit (1.družici)pro obyčejné lidi tak je zbytečné dávat větší parabolu než 60cm. |
![]() bado |
| 16.06.2009, 21:21.21 | |
RE: test paraboly/LNB1)Procenta z Tveho prijimace nemaji jakoukoliv vypovidaci schopnost.Parametry zmerene relevantnim mericim pristrojem maji vypovidaci schopnost.2)Vetsi parabola zajisti vyssi C/N a tedy i souvisejici parametry digitalniho signalu.Jinak samozrejme sumova cisla okolo 0,2 dB u LNB jsou blaboly,napr.INVACOM dodava s LNB i merici protokol a typicky sum = 0,3 dB. 3)Kazde zlepseni parametru signalu je jen k dobru,to jestli Te "spasi" ci ne,se muze ukazat az behem casu.Na pozici 23,5°E se nasazuji HDTV signaly DVB-S2,i s ohledem na dane je vhodna jista rezervicka. 4)I obycejny clovek si muze precist Vergilia v originale...:).Proti gustu zadny disputat a proto dle vkusu kazdeho soudruha,je mozno montovat samozrejme i 60-tky paraboly. |
![]() hdpe |
| 16.06.2009, 21:52.15 | |
RE: test paraboly/LNBA pri velmi zhorsenom pocasi velkost paraboly ti môze rozhodnut o sledovatelnosti(60 versus 80).Sice pri silnych burkach by sme mali vsetko vypnut,ale obcas nevypinam.A pri stb s ukladanim streamu(nahravanim) budes mat menej chyb v streame. Ja som tiez chcel davnejsie kupit 60 na skylink(jednu 90 mam s motorom,a chcel som aspon trochu eliminovat vzhlad domu s dvomi parabolami),ale nastastie v obchode kde som chcel kupit nemali na sklade.A mam uz na nej aj multifocus,co na 60 je uz trochu problem.A urcite sa vzdy vyplati pridat na parabolu viac lnb. |
![]() Kasr |