Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.07.2009, 22:24.44

Amnestia?

Na Black liste sú len štyri mena... :O R^
uživatel
notna
23.07.2009, 22:37.57

RE: Amnestia?

každá hračka zovšednie!,,
uživatel
hujer23
23.07.2009, 22:57.09

no jo, tak jsem přišel o banána :O
uživatel
eemil
24.07.2009, 00:12.31

už se těším na Antonína jak si to "rozdáme" s typem Panasonicu V10 600MHz :laughing: :laughing:
uživatel
Babui
24.07.2009, 00:23.57

Jaivan pro jistotu neomezeně :laughing:
Ta tabulka je koukám zmodernizovaná, je tam i důvod vyhození R^
uživatel
Martin79
24.07.2009, 01:29.40

@all

Jen ve zkratce.
Po odchodu admina 007 jsem redakci navrhl jisté změny, které redakce schválila a uvedla do praxe.

Vize, jak by to tu mohlo od teď dále v budoucnu vypadat je asi taková:

1) Při trestání prohřešků čtenářů budou v největší možné míře (pokud to jen bude možné) upřednostňovány dočasné tresty před neomezenými BANy. Ono, přece jen, "kilometrový" pás vybanovaných uživatelů nepůsobí příliš dobrým dojmem a myslím si, že dočasný trest je daleko účinnější a nese s sebou větší pravděpodobnost k nápravě uživatele.

2) K částečné amnestii došlo z důvodů:

a) Po zavedení dočasných trestů by se mohli někteří dříve vybanovaní uživatelé cítit ukřivděni, že oni dostali neomezený trest, zatímco za stejný prohřešek jiní uživatelé dnes dostávají tresty časově omezené.

b) Okolnosti vyhození některých uživatelů byly nejasné, popř. jsem nabyl dojmu, že jsme se při "rozdávání BANů" dopustili určitých pochybení. Jak 007, tak redakce, tak i já, každý na tom neseme nějakou odpovědnost. Doufám(e), že touto "amnestií" se alespoň částečně odčiní naše chyby.

3) Navrhl jsem přidat kolonku s udáním důvodu, proč k vyhazovu došlo - aby se v budoucnu předešlo nejasnostem a aby byla práce adminů vidět. Nebude docházet k žádným tajemným vyhazovům, práce adminů bude veřejně vitelná a dokumentovatelná.

4) Za stejný prohřešek bude stejný trest pro všechny, nikoho nevyjímaje, ani admina. Dávejte si zejména pozor na nadávky, spamy, projevy rasismu, sympatizaci s genocidou - viz. dočasně vybanovaný nick Foma, zkrátka, pravidla webu platí stále, nejsou v tomto ohledu žádné úlevy.

Tak doufám, že se všichni k sobě budeme chovat jako lidé hodni 21. století. Hodně zdaru v práci nám všem.
uživatel
D2MAC
24.07.2009, 01:41.13

To je dobré. Disciplína musí bejt vy kluci....... pozor
uživatel
pep9k
24.07.2009, 07:30.35

To D2MAC

Pokud jde o navržené změny, tak jsou jistě ku prospěchu věci. Mně osobně by ale zajímalo proč není možné na tomto webu dávat do příspěvků odkazy na jiné tématicky zaměřené weby. Velmi často to komplikuje diskusi. Jelikož jsem se s tímto na jiném webu ještě nesetkal, pak mi to příjde poněkud úzkoprsé. Odkázat někoho na článek nebo příspěvek na místo sáhodlouhého opisování textu nebo opakovaného vysvětlování mi příjde mnohem rozumnější. Na tomto místě by také mělo dojít ke změně. Jelikož u konkurence je možné odkazovat na PARABOLU, považuji za korektní, aby na PARABOLE bylo možné odkazovat na konkurenci. Nemyslím si, že PARABOLA by měla být uzavřeným komunitním webem. Osobně to vidím tak, že si tím tento web jen škodí. Raději diskutuji tam, kde je to snazší, a na PARABOLE to rozhodně jednoduché není.
uživatel
Enik
24.07.2009, 08:46.47

Supr!

Opět můžu přispívat! Věřím, že personální změna admina povede k dalšímu zkvalitnění tohoto serveru, a snad přestane to doočí bijící protěžování jediného sat operátora a shazování všech těch, kteří využívají jiné možnosti příjmu.
Takže tomuto dávám R^
uživatel
kaspi
24.07.2009, 09:12.51

007 již neníííí??:-O
copak?
no jinak souhlas s D2MAC.
Je tu ještě jeden malý problém a to ten,že po zablokování IP adresy si do diskuse nepřispějí ostatní co sdílí IP adresu s obžalovaným:-)))) :8)
uživatel
cb21
24.07.2009, 09:21.10

No konečně,už nemusím žádat známé aby zkopírovali co jsem si nemohl přečíst.Počítal jsem s amnestií k 17.11. a ono to prasklo dříve. R^ ;)
uživatel
Jarous
24.07.2009, 09:50.33

Já přispěji také.Na některých stránkách je možné text do nějaké doby smazat.Někdy se člověk překlepne,nebo napíše nějaký nesmysl a chtěl by ho opravit nebo smazat.Nešlo by něco podobného? Děkuji.
uživatel
Ji.sat
24.07.2009, 11:26.17

RE:amnestia

Úplne súhlasím s DMAC, Enik i Ji.sat. Toto by fóru len prospelo. A tiež by som navrhol, aby boli niektoré témy, ktoré často úplne nič neriešia, boli úplne zmazané. Návrh na zmazanie pritom môže podať hociktorý diskutujúci. Na konkurenčnom fóre to takto funguje.
uživatel
emo53
24.07.2009, 11:42.52

RE:amnestia

Neviem či mi niečo uniklo, kam sa podel 007, kto ho zrušil a prečo - ešte v nedeľu nevedel o ničom keď som sa ho opýtal prečo už nemá zelenú farbu admina.
tu je príspevok:

https://www.parabola.cz/forum/topic-38906/
uživatel
satmonter
24.07.2009, 11:48.21

tak tohle je pro mě překvapující zpráva... :bigeyes:
007 už není James Bond ....

Neměl jsem s ním nikdy problém, ale přesto by mě zajímal názor některých jeho chráněnců (VF) :)
uživatel
kacenkin
24.07.2009, 11:58.49

Díky za pokrok

Souhlasím s D2MAC, Enikem a Ji.satem.Díky za pokrok na fóru.
uživatel
samorost
24.07.2009, 12:01.27

Čo sa týka 007, česť jeho pamiatke! :laughing:
uživatel
notna
24.07.2009, 12:07.49

Aj tu už má ktosi poslednú pamiatku.

http://www.wortex.biz/
uživatel
satmonter
24.07.2009, 12:59.22

@Enik
- Díky za připomínku. Sám jsem relativně nedávno měl podobný problém s mapkou pokrytí vysílače v Klimkovicích, která byla umístěná na serveru digiz_one.cz a chtěl jsem tu na ni dát odkaz. Proberu toto večer přes mail s redakcí a uvidíme, co by se s tím dalo dělat. Toto má pod palcem redakce, já ani nevím, které servery jsou (patrně kvůli nežádoucí reklamě) blokovány.

@cb21
- Seznam blokovaných IP adres byl rovněž důkladně pročištěn, v podstatě po vzoru black listu.

@Ji.sat
- No, to nevím, to by vyžadovalo masivní úpravy struktury diskuse. Předpokládám, že toto zrejmě zůstane při starém, není problém si sám napsat opravný příspěvek pod ten pokažený...mnoho lidí to tak dělá.

@emo53
- Pokud to bude spam nebo téma, které poškozuje dobré jméno webu a podobně, jistě, proč ne. V mnoha případech ale není situace tak jasná. Někteří lidé se pak dožadují smazání celého vlákna, jiní se potom zase diví, kam se vlákno podělo a ohánějí se cenzurou. V takových případech je kolikrát lepší to vlákno nechat tak, jak je, udělá to méně škody.

@satmonter
- To je interní záležitost týkající se vztahu redakce a 007. Pokud budou chtít k tomu oba pánové něco veřejně dodat, jsem si jist, že se ozvou. Já nejsem kompetentní, abych se k tomu veřejně vyjadřoval. 007 nebyl redakcí vybanován, jen přišel o moderátorské funkce.
uživatel
D2MAC
24.07.2009, 13:48.34

Co amnestia,zase zmena rezimu :bigeyes: Jaj to len tu na fore..... :sly:
uživatel
liquere
24.07.2009, 15:38.12

no to byl dobrej nápad to tady dát trochu do pořádku, jak již psal cb21, kdysi sem se jednoho dne chtěl přihlásit a koukám že 1 ze 2 ip adres mého poskytovatele v dané lokalitě je blokovaná, tak jsem se přihlásil z druhé, napsal jsem že jsou komedianti, když bezdůvodně blokuou ip a šup měl sem od 007 banán i zablokovanou druhou ip co používá poskytovatel pro celou oblast. ;P Zatím se zdá že D2MAC je rozumnej člověk na správném místě a né takovej diktátor jako byl 007 ;P
uživatel
eemil
24.07.2009, 16:05.07

@eemil

Myslím, že na D2MAC se můžete obrátit, budete-li potřebovat. Případně i na mne.
uživatel
redakce
24.07.2009, 20:41.33

to je dobre , nech sa obracajú na Vás , ale po jednom , lebo vám polámu kosti alebo zadusia..
uživatel
oneeeee
24.07.2009, 20:51.25

D2MAC mi pomáhal asi před 3 roky Dreamem 7020S
Snad se nepletu,ale pomohl.Hezký zbytek večera pánové.
uživatel
Ji.sat
24.07.2009, 20:54.02

Myslím tím zde na tomto fofu.
uživatel
Ji.sat
24.07.2009, 20:56.10

Oprava na foru
uživatel
Ji.sat
24.07.2009, 21:14.17

Nikdy jsem nemněl problem at vzkvétá toto forum.Přeji hodně dobrých příspěvků a at se daří. R^ R^ R^
uživatel
koax
24.07.2009, 21:29.57

RE: Amnestia? - @redakce

Prečo toto fórum nemá moderátorov ako iné fóra, ktorý na fóre ihneď udržujú poriadok v príspevkoch ???
uživatel
satmonter
24.07.2009, 23:47.59

kedysi sa to niekto pytal bonda
a on napisal, ze nema cas sediet na fore a robit poriadok

podla mna je to tak, ze bude je nieco o komercii alebo zadarmo a o nadseni

ak je to zadarmo a o nadseni, potom sa o forum stara clovek, ktoreho to bavi a aj to tak vyzera - na fore je poriadok (co mozem dolozit mnou, kedze sa po veceroch staram o jedno stavebne forum, kde je naozaj poriadok, dokonca prepisujem nazvy tem, aby boli k veci, zaradujem ich do spravnych sekcii, tlmim vasne a pod.)

ak je to o peniazoch, tak potom sa o forum budto stara samotny sef stranky, alebo niekto iny
a tu uz poriadok nie je a nemoze byt

samotny sef ma na starosti ine veci - clanky, reklamy, testy, novinky a pod., na forum nie je tolko casu
ak je to najaty clovek, zvycajne jeho "plat" je symbolicky, takze riesi iba najvacsie prusery (predpoklad je, ze je zamestnany a normalne plateny inde, cize toto je len ako doplnok)

tu na parabole je podla mna forum ako doplnok
preto sa mu nevenuje tolko pozornosti
skor sa to tu iba strazi, nech to nie je v rozpore so zakonom a nech sa to tu nezvrhne

takto to vidim ja
nie je to kritika, beriem to ako "fakt"
ako daň za to, ze forum je komercne a "redakce" ma na starosti nieco ine, a v kutike duse je rada, ze to tu nejako ide ;)

inak sa komercne forum (podla mna) ani neda robit
jedine ze by to forum bolo natolko ziskove, ze by sa mohol zaplatit spravca na "plny uvazok"
uživatel
emkac