| 12.08.2009, 08:17.34 | |
optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Dobrý den,prosím o radu. Rád bych od podzimu začal sledovat HD vysílání (mám karty Skylink a CS Link). Momentálně mám přijímač Homecast S3000 CRCI s kterým jsem spokojen. Satelitní přijímač mám zapojen do DVD rekordéru Sony přes kvalitní SCART kabel (Sony RDR-HXD890) a to dále do TV (taky SCART, připojení přes HDMI zlobilo s přepínáním formátu vysílání). Tak a teď bych potřeboval nahradit satelitní přijmač, líbil se mi Homecast HS 2000 CI, ale zaráží mě absence SCARTu, případně ještě Topfield TF7700 HSCI. Satelitní HD přijímač bych připojil do TV přes HDMI a přes SCART do DVD rekordéru, kvalita nahrávky v MPEG2 a na DVD mi bude stačit (zvláště očekávám, že přes SCART půjde velmi kvalitní analog do DVD rekordéru). Nevím, jestli nebude nějaký problém s výstupem do Scartu při HD vysílání? Nemám s tím zkušenosti. Předpokládám správně, že dané schéma bude fungovat jen pro Topfield? Homecast jde propojit jen s televizí? Nechci za satelitní přijímač moc investovat, s DVD rekordérem jsem spokojen (LCD SonyBravia T3000 82cm, HD Ready) jen bych rád zlepšil kvalitu vysílání (SD je vidět, že má i na mé televizi rezervy). Děkuji za postřehy. |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 08:50.36 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Pokud máš "kvalitní" scart kabel propojení video, tak je zbytečné cokoliv činit, dokud se tohot nezbavíš. Používaš totiž jako mezistupeň analogvý PAL signál, který z principu věci ukáže tak 300x300 bodů.Scart je pitomost, leda v nouzi se z toho dá použít RGB, když není digitání spojení. DVD rekordér připojený analogově má tak kvalitu lepšího VHS videa. HD k tomu rozhodně nepotřebuješ a nic ti nepřinese. Analogová mazanice bude furt analogovou mazanicí. Nebudeš takto dosahovat ani přibližně kvality DVD. Budeš mít jenom stejné médium a na něm mazanici. 82 cm televize je další nesmysl. Má jedinou výhodu: ta hrůza analogu na něm není vidět. Možná by byla ještě vhodnější pro danou situaci nějaký 55cm. Všechno blbě. Je zcela zbytečné to parciálně zlepšovat. Nejde to a nic to nepřinese. Sestava má vypadat takto: 1. satelitní přijímač HD - základní vlastnost je práce s kartami pro HD, bez karet nic pořídného nehraje a nejspíše ani moc hrát nebude, pro ty, co ví k čemu je síť, DM8000, DM800 nebo možná K910, pro ty, co chtějí mít jenom lokální karty, asi něco jako Vantage 7100. 2. TV minimálně 42" pro obyčejný pokoj. Lépe 46" nebo 50". Pro větší pokoje 55" nebo 65". Když LCD tak jenom s podsvícením LED, pokud chcete šetřit tak plazmu. Levné LCD jsou k ničemu. 4. AVrec s rozumnými reproduktory. Nejlevnější z použitelných je Yamaha s Heco. Ale je to tak tak, doporučuji více, aspoň Denon s KEF. 5. Propojení TV s Avrecem přes HDMI. Sat do Av rec HDMi nebo DVI/HDMI a digitální optický kablík. 6. Player má více variant. Volil bych nějaký s volným firmware. Nebo HTPC. Nebo ten zmíněný DM8000. Mělo by to umět digitálně nahrávat. A přehrávat mpeg2, DVD, divx, xvid, mkv, mp4...tak aby to bylo k čemu. 7. K tomu všemu je asi nutný universální ovladač se schopností se vše naučit. Zřejmě Logitech Harmony je nejlevnější ještě funkční. No dobře... Aspoň prosím tě na tom kvalitním scartu zkus najít RGB/YUV...ono tam asi nebude, a pak ho prostě hoď z okna, a teprve až se k tomu odhodláš, pokračuj dál. |
![]() Antonín |
| 12.08.2009, 09:04.28 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2děkuji, jsem docela nepříjemně překvapen takovou kritikou SCARTu...kdysi jsem koupil kvalitní SCART kabely se zlacenými konektory a kvalitně stíněné a provozuju je v režimu RGB a) vím, že by bylo optimální vyměnit vše, ale prostě tak to je a není moc peněz b) scart bych používal jen pro nahrávání pořadu přes DVD rekordér, který jinak nahrávat neumí (nahrávám jen vyjímečně, nikoliv pravidelně), proto jsem se ptal jestli to je při HD signálu možné (používat SCART výstup pro nahrávání), přeci jen nejvíce pořadů a programů bude stále v SD c) přes HDMI bych sledoval signál v TV d) 82 cm je pro náš pokoj ok, koukáme z cca 1.8-3m (dle umístění), lepší by byla možná 37", ale TV jsme kupovali před 2 lety... e) je nějaká možnost připojit Homecast HS 2000 CI k DVD rekordéru, když nemá SCART a nejspíš jen konektory pro HDTV? |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 09:06.34 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2toho si nevšímej, antonín je v tomhle extrémista. mně by se zase líbila třeba takováhle televize:www.techradar.com/reviews/audio-visual/televisions/plasma-and-lcd-tvs/philips-cinema-21-9-56pfl9954h-607652/review ale vzhledem k tomu, že stojí 90.000 tak bohužel nikdy nic takovýho mít nebudu. antonínovy příspěvky jsou směřovaný vždy k úspěšným a bohatým, on se pohybuje trochu v jiném světě a pokud čte o levných přijímačích a levných TV, tak si myslí, že je to nezkušenost při výběru, né jediná alternativa. |
![]() vortimond |
| 12.08.2009, 09:06.38 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2P.S. porovnával jsem kvalitu přehrávání přes SCART v režimu RGB a HDMI a nenašel jsem rozdíl (bez upscale, který taky nebyl kdo ví jaký), takže bych určitě netvrdil něco o kvalitě VHS... |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 09:13.26 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2vortimond: díky, mám to štěstí, že vždycky, když se zeptám, tak narazím na nějakého antonína jen jinak ujetého...zeptám se jinak, umí Topfield TF7700 HSCI při sledování přes HDMI současně vysílat signál do SCARTu? Četl jsem, že ne každý přijímač to umí... Jestli ano, tak by to byl pro moji situaci vhodný kandidát pro koupi (+ Cryptowork modul do CI) |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 09:15.59 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2ještě jsem narazil na Homecast HS 5101 CI HDMI :-) |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 09:19.29 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2pripojovat HD zarizeni pres scart a tvrdit ze to je stejne kvalitni jako hdmi muze bud totalni neznalek nebo uplny tululum. obycejnej hdmi kabel je narozdil od toho zlatyho scartu jediny mozny reseni ktery nedegraduje prenos. |
![]() bublajs |
| 12.08.2009, 09:26.44 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2bublajs:zkoušel jsem to na DVD! tj. na rozlišení PALu! nepsal jsem nic o HD signálu... |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 09:28.21 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2ten Homecast 5101 ci USB (lepší je ta USB varianta, protože není o moc dražší a můžeš nahrávat digitálně na externí úložný média) by nebyl špatnej. co se týče možností propojení, tak je vybavenej dobře. většinou se kupuje Ferguson 8900 (klon původem z polska) ale to spíš kvůli emulaci. |
![]() vortimond |
| 12.08.2009, 09:35.41 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2vortimond: díky :) |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 09:51.10 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2má výhodu v tom, že právě s automatickým přepínáním formátů 4:3/16:9 při propojení přes HDMI nemá žádný problémy R^ doplňuje černý pruhy po stranách u 4:3 pořadů |
![]() vortimond |
| 12.08.2009, 09:56.53 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2už jsem se pro něj předbězně rozhodl, než najede vysílání ČT HD, tak ho zakoupím, děkuji R^ |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 10:17.50 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Pokud nevidíš žádný rozdíl mezi RGB, video, a HDMI, pak jsem skutečně ujetý, nebo je to spíše něčím jiným. Neumíš to třeba vůbec přepnout...Mimochodem zlacený konektor je na scartu veleblbost. Nemá to sebemenší význam. Kdo ti to nakukal? Vortimond? Věci se dají dělat blbě nebo dobře. Každý si může vybrat. |
![]() Antonín |
| 12.08.2009, 10:19.25 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2primárně mi šlo samozřejmě o to kvalitní stínění... ;)u DVD přehrávače připojeného k TV přes HDMI nebo SCART RGB prostě není na 82" vidět rozdíl ani když se koukám z 20cm to je prostě realita :))) |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 10:20.38 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2...na 32" (82cm) |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 10:23.50 | |
re:Ale on má Antonín tak nějak pravdu.Sony mám obecně rád,ale skrze nemožnost korekce obrazu na HDMI není můj favorit,mnohdy u lidí těžko vysvětlitelná situace.V ceně levných LCD se už dříve dala koupit "malá37" plasma Panasonic,která je obrazově úplně jinde.Ten SD Homecast nebyl dobrá volba,tolik kostiček v obrazu i kvalitních TV stanic jsem jinde neviděl.Dosti pro Vás nepříjemných faktů.Sat přístroj v nizší třídě jednoznačně Ferguson 8900.(bez problému za osm tisíc i v obchodech,na netu lze jít o pár set níže)Jinak HD je po scartu degradováno,takže nahrávka bude horší,než z SD. Ale koupíte-li přístroj s USB,rekordér už Vás bavit nebude.Pěkný den. |
![]() lubbik |
| 12.08.2009, 10:34.54 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2takže signál přes SCART je přes HD horší než přes SD?, hm... |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 10:57.00 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Přesně,jak píše lubbik,nahrávka HD programu přes scart do DVD rec.(na HDD)je nesledovatelná.Mám to odzkoušeno z Technisat HD8s na DVD rec.Panasonic.Jediná varianta je externí nebo zabudovaný harddisk. |
![]() Dropsi |
| 12.08.2009, 11:08.49 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2SCART neumí přenášet HD. On by to uměl ale nesmí! Lidi by tam zkoušeli připojovat videa a nestačili by se divit, co by ten dvojnásobný řádkový kmitočet dělal. Prota mají HD přijímače (konkrétně třeba ten HF8900HD) na scartu vždy downscaling na 576i. Takže je možno použít tvůj původní nápad sledovat HD program přes HDMI na TV a současně ho nahrávat na DVD rec přes scart. Ale až si zkusíš něco nahrát přimo na tom Fergusonu přes jeho PVR, tak ten DVD rec sám vyhodíš. |
![]() visper |
| 12.08.2009, 11:12.24 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2děkuji za cenné informace, v tom případě DVD rekordér zůstane jen na SD nahrávky (satelit + DVB-T), na HD bude nejlepší externí HDD přes USB...ještě jednou díky za zkušenosti, vím co čekat |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 11:20.15 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2je vidět, že moje představa, že konvertovaný HD signál do SCARTu bude kvalitnější než SD byla naivní...škoda :-(... škoda také, že nemají HDD rekordéry s DVD vypalovačkou i HDMI vstup (jen výstup), ono nahrávat si pořad na externí disk a pak to upravovat v PC na DVD, nic moc |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 11:26.07 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Neupravovat na DVD, nechat na disku. DVD dělám jen vyjímečně když to chci dát "nevybavenému" známému. DVD už je dnes out, in jsou MM playery. |
![]() visper |
| 12.08.2009, 11:50.00 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2buď přehrávače jako je třeba Popcorn Hour, jak píše visper a nebo přímo propojit PC s TV pomocí HDMI a přehrávat na něm. to je teď trendy |
![]() vortimond |
| 12.08.2009, 14:27.36 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Rejčo, asi bys viděl o chlup kvalitnější obraz z HD i přes ten nešťastný scart. Protože ony ty SD kanály vysílají vlastně ještě hůře, než co přenese ten scart...Já tě nechci trápit, moje rady jsou vedeny dobrou snahou pomoct ze zcela slepých uliček. Kvalitní příjem lze dosáhnout, ale když se to udělá blbě, tak to nefunguje. Asi stiokrát jsem tady napsal, že většina lidí, co si stěžují na nekvalitní obraz na velkých teelvizích, má tyto TV připojené ke zdrojů signálu pomocí obyčejného video signálu, a že takto prostě obraz lze přenést do rozměru CRT 82 cm. Ale více ani čárku. Vlastně si stěžují na drát. (A není to otázka jeho kvality a už vůbec ne zlatých konektorů.) Toho, kdo ti namluvil, že zlatý konektor na scartu je ta kvalita, toho se naprosto střez. Buď tomu rozumí, a schválně tě chtěl ohnout a natáhnout, nebo je to blb. |
![]() Antonín |
| 12.08.2009, 14:47.18 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2každopádně díky :-), prostě koupím HD přijímač s HDMI pro televizi a s výtupem přes USB pro externí disk (když něco budu chtít nahrát v lepší kvalitě).DVD rekordér nechám jen na SD kanály přes onen nešťastný a přežitý SCART |
![]() rejča |
| 12.08.2009, 16:03.38 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Rejčo,proč si to komplikuješ?Koupíš HDTV satelitní přijímač a všechno budeš nahrávat na disk. |
![]() lz405 |
| 12.08.2009, 21:12.36 | |
@RejčaAntonin aj Iz405 ti to napisali. Moj nazor je, hod dvd nahravac psovi a bude po problemoch. Na kvalite to zbadas tiez, aj pri SD. |
![]() gogo1 |
| 12.08.2009, 22:03.16 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Rejčo, když zde uvedeš svůj e-mail, nebo adresu ve Skype, můžeme se o tom pobavit - a to třeba i o těch zlacených konektorech, které Antonín nemá rád (ovšem neprávem), asi ještě neviděl žádné zoxidované a rezavé...A protože je známo, že se přes ně přenášejí signály s velmi nízkým napětím, tak přechodový odpor na kontaktech hraje velkou roli... (osobně jsem jich musel (těch nezlacených) již několik vyměnit). Nechal jsem si je v šuplíku na ukázku pro nevěřící Tomáše (či Antoníny)... |
![]() Děda Petr |
| 12.08.2009, 22:25.06 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Dedo Petre, neber si do huby Antonina, kdyz sam ani neznas podstatu Ohmova zakona!!Prechodove odpory se projevuji pri velkych proudech.Zlacenej konektor ti howno pomuze, kdyz mas protejsek z jineho materialu, to je zase o necem jinem. Proc asi se pri zemeni v miste spojeni odlisnych kovu pouziva oloveny platek?? Pouzivani konektoru s pozlacenymi kontakty ma smysl v uplne jinych a narocnych provozech. Nedavno jsem v praci demontoval starej analogovej pult Tesla Bratislava, pral bych ti videt kontakty tech konektoru, ktere byli zapasovane do sebe tricet let.Takovy dnes uz nikde nekoupis... |
![]() Saxon |
| 12.08.2009, 22:39.38 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Saxone, neměj obavy o mé znalosti...mně zcela postačují... |
![]() Děda Petr |
| 12.08.2009, 22:52.45 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2To ja vim... :))) |
![]() Saxon |
| 13.08.2009, 08:53.19 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Antonín má rád všechno.Akorát nevidí moc rád, když podvodníci a hlupáci okrádají neznalé lidi o peníze. Zlacené SCARTy jsou přesně ten případ. Mohly by mít význam někde ve specifickém prostředí (třeba průmyslová televize v ocelárnách), ale že by někomu zrezavěl doma v obývačce scart to se stát prostě nemůže. Zlacený konektor tam tedy žádný význam nemá. Přechodový odpor (druhá věc, proč se dělají konektroy ze zlata), je z celého audiovideo systému podstatný jenom u připojení reproduktorů. A i tam se nejdříve podívejte, jestli průřez meděného vodiče k reproduktoru je větší než 4mm2 a teprve pak koukejte na to, jestli máte zlacené konektory an kocích těch drátů. A Dědo Petře: když zlacený konektor, tak musí být na obou stranách. Jinak to nemá sebemenší smysl a může to působit i protichůdně. Vzhledem k proklamovaným dostatečným znalostem nám teď hned jistě napíšeš seznam audiovideo výrobků, kde přístrojový scart je pozlacený. (Jsou takové). Máš takový doma? Aspoň jeden? Já myslím, žes nikdy takový ani neviděl, ba ani v obchodě. |
![]() Antonín |
| 13.08.2009, 20:11.04 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Ať napíšeš co chceš, ty rezavé konektory, co mám v šuplíku, nebudou o nic méně rezavé a zoxidované - ano, zrezivěly a zoxidovaly mně doma v obýváku...Mohu se s tebou o ně zadarmo kdykoliv rozdělit - mohu ti je poslat, abys je viděl na vlastní oči... (Když jsem je kupoval, byly tak krásně stříbřitě lesklé (jako pochromované) a teď ? Hrůza...) |
![]() Děda Petr |
| 13.08.2009, 20:12.52 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Já samozřejmě vím, že pozlacení neřeší všechny problémy, ale člověk aspoň může mít pocit, že udělal pro to maximum... |
![]() Děda Petr |
| 20.08.2009, 17:25.33 | |
RE: optimální přístroj pro HDTV DVB-S2Dobrý HD DVB-S2 přijímač a zároveň velmi levný jeOptibox 9500 má to 2 UNI čtečky a 2 CI sloty! Zadejte si to vyhledat do zbozi.cz |
![]() Hollys |
| 20.08.2009, 21:26.40 | |
žadný smajlík RE: optimální přístroj pro HDTV DVTo čo som si tu prečítal je o ničom,pinkáte sa tu z rôznymi prijímačmi,skartami atď.Kúp si OPTICUM 9500HD PVR Plus,HDMI kábel a keď ho oživíš a nakofiguruješ a dáš správny FW,len potom budeš pozerať čo je kvalita v SD a HD kvalite. |
![]() vladoholu |
| 26.08.2009, 22:53.33 | |
Děkuji všemobjednal jsem nakonec Mascom 2100 HD s PVR na USBhttp://www.elektro-partner.cz/hdtv-satprijimac-mascom-mc-2100-crhdciusb-mscmc2100crhdciusb/obchod/ což by měl být převlečený Homecast, děkuji všem za rady |
![]() rejča |