, sekce: Programy na orbitu |
|
BBC HD, změna parametrůBBC HD už vysílá s novými parametry, viz https://www.parabola.cz/clanky/4745/28-2e-bbc-hd-a-bbc-one-hd-zmeni-parametry/. Zhoršení signálu nepozoruji |
marek499
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 114 |
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůČím ty parametry meříš? Jáké jsou nyní a jaké před změnou?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůJá tam mám stále S2,QPSK a 8/9.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 267 |
|
|
RE: Saxonjen na základě síly a kvality signálu, např. porovnáním s ITV HD a Channel 4 HD. Čísla jsou stejná jako včera |
marek499
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůMarku,ja mam na prijimaci stale soucasne parametry DVB-S2/QPSK FEC 8/9.Ke zmene parametru dojde zrejme az behem odpolednich hodin. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 861 |
|
|
RE: HYPERRáno jsem byl bez obrazu, tak jsem přenastavil na nové parametry a jede to. Zkoušel jsi nové parametry? |
marek499
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůNa Technisatstaru se mi zobrazoval puvodni parametr TP a BBC HD ok s obrazem.Tak jsem provedl manualni ladni TP a jiz jsou tam udaje nove.Zatim jsem zadnou zmenu na ukazateli signalu a kvality nezpozoroval.Uvidime co to udela, az bude horsi pocasi. :) |
HYPER
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůJe mozne,ze po vypnuti prijimace a zapnuti by asi doslo k automatickemu preladeni TP 10847. |
HYPER
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůUž změněno. SV Morava citelný pokles úrovně signálu (o 50%). Počasím to nebude (poprchá), protože všechny ostatní TP jedou v původní kvalitě (včetně Channel4HD). |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 407 |
|
|
Podstatná změnaPřijímám A1N na 95x105 cm - fix parabola a dříve tr s BBC HD jsem měl okolo SNR 50 % na DM800. Nyní DM 800 signál nenašel.Např. u Ch4 HD mám SNR 51% ... T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 354 |
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůV č. Bu to maká beze změn.ANT 85cm. |
jarik
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 94 |
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůPřešlo se sice na méně robustní modulaci 8PSK, ale dopredna ochrana se změnila k lepšímu, či se týká ochrany dat. V globalu se odolnost témeř nezměnila. Spektrální účinnost modulace 8PSK by měla byt podpořena odpovídající hodnotou FEC. 2/3 je naprosto v pořádku, jsou i tací borcí, co uvažuji o 5/6...tam budete vidět zmeny i na vašich teplomerech a barometrech. Já mám NsMargin na BBCHD větší než včera.On Air!
|
Saxon
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůSaxon,pred chvili jsem se dival na BBC HD a BBC One HD a obraz se me zda jeste malinko lepsi. :) Samozrejme ,ze bude zalezet na poradu,ktery zrovna budou davat. |
HYPER
|
|
RE: Podstatná změnaOpravuji. Příjem mám - nezměnil jsem FEC na 2/3 ...Ale hodnotu signálu nenapíšu - trochu tu poprchá ... T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 354 |
|
|
Konkrétní hodnota C/NJediné, co se mě podařilo vygůglit je tabulka na straně 11:www.arctekhd.com/news/stories/DVBS-2_guide.pdf A říká to, že by to teď mělo být o 0,2 dB horší. |
AirTime
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 44 |
|
|
AirTimeTedy nynější varianta potrebuje pro dosazeni původních hodnot NsMargin o dvě desetiny příznivější poměr užitku vůči pozadí. V tom případe bych to vůbec neřešil. Zde se tedy dá hovořit o 5mbit k dobru zadarmo. Takhle by se to mělo dělat, takhle se ma nakládat s moderními vysoce spektrálně účinnými modulacemi.On Air!
|
Saxon
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůTakže v oblasti KM a okolí jsme v p... sice zatím obraz jak cumel, ale mám strach při zhoršených klima podmínkách ze ztráty signálu. Chápu, že v Čecách vše beze změny, ale tady na východě se přeci jen lecos změnilo. |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 407 |
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůJa myslím že sa nič nezmenilo .Ak mal človek rezervu tak ju má aj teraz.Tých pár desatín CNR myslím si,nehrá rolu.A2F je už asi na rampe,takže zajtra... R^ Aspoň bude nejaké vzrúšo... ;) Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůKdyž zadám nový parametry tak mi to nic nenajde , ale když prohledám celej satelit tak je to najde se starýma parametrama |
Beavis
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 494 |
|
|
v Brne beze zmenyna parabolu 97x106 jsem v Brne ani vecer nezpozoroval zadne zhorseni, aktualne je zatazeno a na ukazateli % BBC One HD i BBC HD mi to ukazuje temer stejne hodnoty jako na BBC 1 SD. ;) |
Lubos237
Registrace: 12/2011 Příspěvků: 93 |
|
|
RE: BBC HD, změna parametrůzap. sk , bez zmeny. ide to rovnako aj po zmene. poprchalo, zamracene. 90/105 |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 247 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|