Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

BBC HD, změna parametrů

BBC HD už vysílá s novými parametry, viz https://www.parabola.cz/clanky/4745/28-2e-bbc-hd-a-bbc-one-hd-zmeni-parametry/. Zhoršení signálu nepozoruji

marek499
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: BBC HD, změna parametrů

Čím ty parametry meříš? Jáké jsou nyní a jaké před změnou?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Já tam mám stále S2,QPSK a 8/9.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

RE: Saxon

jen na základě síly a kvality signálu, např. porovnáním s ITV HD a Channel 4 HD. Čísla jsou stejná jako včera

marek499

Marku,ja mam na prijimaci stale soucasne parametry DVB-S2/QPSK FEC 8/9.Ke zmene parametru dojde zrejme az behem odpolednich hodin.

HYPER
Registrace: 11/2010

RE: HYPER

Ráno jsem byl bez obrazu, tak jsem přenastavil na nové parametry a jede to. Zkoušel jsi nové parametry?

marek499

Na Technisatstaru se mi zobrazoval puvodni parametr TP a BBC HD ok s obrazem.Tak jsem provedl manualni ladni TP a jiz jsou tam udaje nove.Zatim jsem zadnou zmenu na ukazateli signalu a kvality nezpozoroval.Uvidime co to udela, az bude horsi pocasi. :)

HYPER

Je mozne,ze po vypnuti prijimace a zapnuti by asi doslo k automatickemu preladeni TP 10847.

HYPER

Už změněno. SV Morava citelný pokles úrovně signálu (o 50%). Počasím to nebude (poprchá), protože všechny ostatní TP jedou v původní kvalitě (včetně Channel4HD).

pf09
Registrace: 8/2010

Podstatná změna

Přijímám A1N na 95x105 cm - fix parabola a dříve tr s BBC HD jsem měl okolo SNR 50 % na DM800. Nyní DM 800 signál nenašel.
Např. u Ch4 HD mám SNR 51% ...

T90, Octagon 8008

ivo2001
Registrace: 4/2006

V č. Bu to maká beze změn.ANT 85cm.

jarik

Přešlo se sice na méně robustní modulaci 8PSK, ale dopredna ochrana se změnila k lepšímu, či se týká ochrany dat. V globalu se odolnost témeř nezměnila. Spektrální účinnost modulace 8PSK by měla byt podpořena odpovídající hodnotou FEC. 2/3 je naprosto v pořádku, jsou i tací borcí, co uvažuji o 5/6...tam budete vidět zmeny i na vašich teplomerech a barometrech. Já mám NsMargin na BBCHD větší než včera.

On Air!

Saxon

Saxon,pred chvili jsem se dival na BBC HD a BBC One HD a obraz se me zda jeste malinko lepsi. :) Samozrejme ,ze bude zalezet na poradu,ktery zrovna budou davat.

HYPER

RE: Podstatná změna

Opravuji. Příjem mám - nezměnil jsem FEC na 2/3 ...

Ale hodnotu signálu nenapíšu - trochu tu poprchá ...

T90, Octagon 8008

ivo2001
Registrace: 4/2006

Konkrétní hodnota C/N

Jediné, co se mě podařilo vygůglit je tabulka na straně 11:

www.arctekhd.com/news/stories/DVBS-2_guide.pdf

A říká to, že by to teď mělo být o 0,2 dB horší.

AirTime
Registrace: 4/2010

AirTime

Tedy nynější varianta potrebuje pro dosazeni původních hodnot NsMargin o dvě desetiny příznivější poměr užitku vůči pozadí. V tom případe bych to vůbec neřešil. Zde se tedy dá hovořit o 5mbit k dobru zadarmo. Takhle by se to mělo dělat, takhle se ma nakládat s moderními vysoce spektrálně účinnými modulacemi.

On Air!

Saxon

Takže v oblasti KM a okolí jsme v p... sice zatím obraz jak cumel, ale mám strach při zhoršených klima podmínkách ze ztráty signálu. Chápu, že v Čecách vše beze změny, ale tady na východě se přeci jen lecos změnilo.

pf09
Registrace: 8/2010

Ja myslím že sa nič nezmenilo .Ak mal človek rezervu tak ju má aj teraz.Tých pár desatín CNR myslím si,nehrá rolu.

A2F je už asi na rampe,takže zajtra... R^
Aspoň bude nejaké vzrúšo... ;)

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

Když zadám nový parametry tak mi to nic nenajde , ale když prohledám celej satelit tak je to najde se starýma parametrama

Beavis
Registrace: 9/2006

v Brne beze zmeny

na parabolu 97x106 jsem v Brne ani vecer nezpozoroval zadne zhorseni, aktualne je zatazeno a na ukazateli % BBC One HD i BBC HD mi to ukazuje temer stejne hodnoty jako na BBC 1 SD. ;)

Lubos237
Registrace: 12/2011

zap. sk , bez zmeny. ide to rovnako aj po zmene. poprchalo, zamracene. 90/105

satan
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra