Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

HD a Teletext

Využívám hodně teletext - TV programy atd. Proč není teletext vysílán u našich HD kanálů ? U ARD, ZDF a SFR-CH to jde. Je to finanční otázka ? Díky za info

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HD a Teletext

A kua, zas som prisiel o zabavu. James Bond uraduje. :)))
Ale ako vravi stare slovenske prislovie: Bär bleibt Bär, führt man ihr auch übers Meer ! :))) :)))

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

a u nas len meeeeeeeeéééééééé

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

"Teletext nema stanovenou normu pro vysilani v HD kanalech"
Ano nema, protoze zadny rozdil v DVB vysilani teletextu pro SD a HD neni. A ze CT rika ze to nejde znamena spise my to neumime nebo se nam nechce.

ivovi0
Registrace: 11/2008

Tomik535 na blackliste
Na tvem chovani, je videt ze ses na admina nehodil. Autor: uživatel juzek

Ano samozřejmě tlučhuba Juzek opět dlouho přemýšlel než se vykváknul. Tak nejspíš proto jsem ho přes 2 roky dělal a sám odešel. Tvé obviňování o mé zaujatosti Skylinkem ti nějak nevyšlo, tak si aspoň kopnu, když se nemohu bránit. Ale blahoslavení chudí duchem, proto i tobě přeji šťastný nový rok!

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomicku535

Nemam tolik casu abych sedel nonstop na netu. (to k premysleni)
Takze se omlouvam ze reaguji az nyni. I tobe preji zdravi, stesti.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Nějak tomu nerozumím, ustrojená-neustrojená,Dlouhé "í"-krátké "i" , black list - ne black list. Může někdo prosím vysvětlit kdo vlastně diskutuje a kdo sedí?
P.s. Chtěl jsem použít "připomínky k vebu" ale ten není určen na dotazy.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Kuba

Tak svoju " Připomínku" formuluj ako informaciu a nie ako dotaz a mas to. ;)

P.S. Ako vravi Eda Hrubes, "Tak neváhej a piš!" :)))

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

Tak toto je zaujímavé, lebo ČT, keď zaviedla ČT Sport HD, tak sa vyhovárala, že teletext na HD-čku nie je možný. Pričom naozaj všetky zahraničné HD-čky majú text. Bude to nejaká regionálna bariéra. :)

Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).

zmarian
Registrace: 6/2011

I keď si myslím, že teletext je už hodne zastaralá vec, čokoro mu odzvoní. Britské kanály už nevyužívajú vôbec žiadny teletext.

Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).

zmarian
Registrace: 6/2011

HD a Teletext

Je docela možné že dnes tj.17.1.už ti kdo prohlašují,že teletext je zastaralá technologie a nazývají toho kdo je zastáncem aby byl teletext u veřejnoprávní služby v nabídce i v HD verzích nějakým předpotopním tvorem anebo nějakým "joudou".To tedy občané německy mluvících států jako Německa a Rakouska kde já osobně využívám txt jsou zařazeni podle těchto pokrokových jedinců do této skupiny také.
Nevím jestli je to třeba u britské BBC jenom tím pokrokem,ale myslím si že pravda je úplně jiná,protože txt velice dobře slouží jak u nás tak např.i u našich sousedů na STV
a ostatních celoplošných kanálech a velice dobře funguje txt i ve Slovinsku i Chorvavatsku.HRT má dokonce txt co se týče sportovních výsledků na úrovni portálů na internetu mám na mysli rychlost aktualizace,ale o to se starají samotné sázkovky,které tuto službu využívají jako info. sázkařům.
Budu určitě nařčen,že se nedržím tématu,ale podle mého názoru si to technici v našich televizích zjednušují tvrzením,že je problém tuto službu vysílat současně i v HD verzích a nemyslím si na rozdíl od většiny oponentů základního tématu tj.HD a Txt,že to snižuje nějak významně datový tok.Reagoval jsem ale hlavně kvůli té aroganci ve smyslu" co si stěžuješ vždyť máš EPG anebo další supermoderní tech."
Ono totiž toEPG neobsahuje info.o počasí,sportovní servis atd. a je toho ještě velká spousta co bych měl na srdci ohledně této problematiky,ale stejně budu nazvám "joudou ap.",tak jim nechám prostor k jejich zbrklým kritikám.

kaliv
Registrace: 7/2007

kuba

Myslím si když použiješ"připomínky k webu"tak ti nikdo hlavu neutrhne.Od toho to je,ale ptát se na konkrétní věci či se konkrétně na něco dotazovat a ne psát"ptákoviny".

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Můžete mi někdo poradit jak mám někomu vysvětlit, že nikomu neberu teletext, ale že stačí přepnout na sd verzi a případnou HD verzi stejného kanálu stačí vybavit pouze titulkama pro neslyšící?

Děkuji. Já to umím jen španělsky.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra