Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Prijímače bez signálu

Zdravím páni, chcem sa len spýtať, pred dvoma rokmi som robil montáž jedna parabola 80 cm, twin konvertor, dva prijímače na Skylink. Dnes od rána po zapnutí ktoréhokoľvek prijímača, nie je žiadny signál. Kontrola paraboly, OK, neposunutá,kontrola na mojom prijímači taktiež bez signálu. Že by odišiel konvertor? Iné mi z toho nevychádza. K dispozícií som dnes nemal žiadny voľný na vyskúšanie.

vw1
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@vw1

Jednoduchsie bude, ak vyskusas vymenit LNB a budes mat istotu. ;)

dodiak
Registrace: 7/2011

RE: Prijímače bez signálu

Tak dík za odpoveď, nemala chybu:)

vw1
Registrace: 1/2006

@vw1

Ja si myslim,ze by to bolo asi fakt najjednoduchsie ;) Pretoze indicie, ktore pises tomu nasvedcuju.

dodiak
Registrace: 7/2011

No neviem,ako si tu parabolu skontroloval na 100%,keď je napr.vadný LNB.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

a čo tak najprv skontrolovať kábel , či sa tam nedostala voda. V lekárni alebo v železiarstve dostaneš tú správnu pomoc.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

pokud nemáš měřák tak stačí žárovka na konci vyzkoušet u lnb. Může být i nedokonalý kontakt stínění kabelu a f konektoru,.Vždy to nemusí být lnb konvertor.

koax
Registrace: 2/2008

vlhkost? Ale já bych bez měřáku na istalace nechodil...

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

teda koukám

,jak jsi zkontroloval parabolu,jako pohledově,to poznáš správné nastavení a elevaci?,alespoň ověřený přijímač zkusit,než si rozďoubeš parabolu R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Stejný problém, ale...

Na Showbox S500 nemám žádný signál - Q=0, S = několik červených čárek cca 60%. Přijímač zkušebně připojuji k 80cm parabole, kde normálně přijímám DIGI TV 0,8W (tzn. směr paraboly i vedení je v pořádku a funkční) a potom jsem zkoušel připojení k 80 parabole s twin LNB (druhá TV s přijímačem Showbox s300 normálně přijímá 23,5° A3 Skylink). Vyzkoušel jsem FW 17, 25, a momentálně tam mám oslední verzi - 31, tovární nastavení. Na 0,8W nenaladím nic,po různém proskenováníse mi daří na 23,5E naladit pouze jakési arabské stanice - Salahaddin a Yemen Today TV. (které jsou však asi z 21,5°E -Eutelsat). Nevíte co ještě vyzkoušet? Možná opravna případně vyhodit. :ogre:

Milkas
Registrace: 12/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra