Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Mám tuto televizi Samsung UE55J6272 nově koupenou, ale nejdou mi vůbec seřadit kanály jak bych chtěl...Nejdříve jsem to zkoušel na TV přes upravit kanál, ale svítí mi pouze zámek a možnosti - ovšem "Změnit číslo" je světlé a nefukční (nechápu proč). Pak jsem to zkoušel na PC přes USB disk - dám přenos seznamu kanálů - export do zařízení USB - stáhl jsem si program pro seřazení kanálů - ale když v něm dám Open File, tak mi to nenajde žádný soubor s koncovkou .scm. Přitom jsem to exportoval, rozbalil, je tam několik souborů po rozbalení, ale žádný s touto koncovkou. Takže nevím co dělám špatně a jak to mám udělat...Díky za případnou radu.
uživatel
Donic
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 100
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

SamsChannelEditor-v0.9

https://webshare.cz/#/file/6iVxv4zj6g

AmikoAlien8900/GM Unibox 2
uživatel
bigj
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 2 626
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Ten editor jsem si stáhnul, ale když dám otevřít soubor File), tak mi to žádný nenajde s tou koncovkou .scm...A přitom jsem to v TV dělal podle návodu a uložil na USB. Opravdu moc nechápu, proč po extrakci tam ten soubor není...
uživatel
Donic
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

moja rad ati bude platná jak hadovi noha... ale za tie prachy si mohol mať Finlux UHD a bez nervov si mohol ladiť aj presuvať, s dobrou podporou atď...
uživatel
noces
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 753
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Lepší je Samsung Channel List PC Editor.

Dreambox 920 UHD,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Samsung UE55JS8502 SUHD,Skylink Kombi, konečně bez Digi,Nvidia Shield TV 2017
uživatel
Antoš
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 2 266
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Program ChanSort,
na usb klúčiku v roote je niečo takéto:
Channel_list_T-HKMDEUC-1443.0.zip
T-HKMDEUC-1443.0 = typ a verzia firmware
Ale kým sa s tým naučíš robiť tak pôvodný *.zip uložený na klúčiku určite neprepisuj, možno sa ešte zíde - robí to totiž divy keď nepoznáš filozofiu toho programu. :)))
Inak zmeniť číslo je aktívne až keď konkrétny program vyberieš/zafajkneš cez OK ;)
uživatel
Steiner
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 408
Odpověď v diskusním vlákně
 

TV channel list editor for Samsung, LG, Panasonic,

https://github.com/PredatH0r/ChanSort
uživatel
emte
Registrace: 3/2006
Příspěvků: 74
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Jde to normalne v televizi. Na rade J zcela v pohode a snadno, externi editor ani neni treba. Kdyz ti sviti zamek tak to mas asi zamknute. Staci odemknout. Standardni pin je 0000
uživatel
Mikek
Registrace: 7/2011
Příspěvků: 810
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Možná to má naladěné přes volbu antény Skylink a v tom případě s tím opravdu nejde hýbat, ale to je jen můj dohad.
uživatel
rs505
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 2 203
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Donic jestli si při prvotnim naladeni TV zvolil volbu Skylink, tak mas naladen Sklink podle seznamu Fastscan a tam nejde v hlavnim seznamu nic tridit a mazat atd., jde pouze programy presunout do oblíbeného seznamu a tam jde mazat a tridit, ale ma to jednu nevyhodu, musíš do toho seznamu presunout programy postupne v poradi v jakem je chces mit uz serazeny,protoze při nahodnem vyberu presunu se totiž při presunu třeba programu z pozice 6 třeba na 1 neprepise c.6 na 1 po ulozeni progrmu na pozadovane pozici. Zvolil bych volbu v menu pouze satelit a vse nastavil rucne v polozce nastaveni satelitu a LNB a rucne bych vyhledal TP Skylinku na Astre 23,5E s moznosti volby sitove vyhledavani, kdy se ti do tabulky kmitoctu doplni nove chybejici kmitočty a po prohledani i Astry 19,2E bych seznam upravil podle sve potřeby nebo pak mas ještě tu moznost natáhnout seznam programu přes usb. Nezapomen ale i na spravny nastaveni diseqc rezimu LNB pro obe Astry pokud používáš prijem dvou druzic. Ja jsem tento typ TV ladil rucne, sice je to trochu zdlohave, ale da se to v pohode zvladnout jak pise Mikek.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 957
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Donic

HE,no jo a kde jsi to kupoval? Snad to nebylo v nějakém nejmenovaném marketu, nebo snad nějaká tržnice....Obrat´se na svého prodejce a pokud jsi to koupil přes internet,tak se obrat´na nějaký servis a oni Ti to naladí.SORRY nemám nic proti Tobě,ale když si Já kupuji Tv tak si najdu chvilku času a projdu pár kamených prodejen a koupím si tv které je děláno pro "lidi a ne pro programátory " a koupím to tam kde je ochotný a technicky zdatný personál.Ps. tuto značku nemusím pár kamarádům jsem to ladil a časem Ti to předvede i jiné kousky :))
uživatel
sat amatér
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 349
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Kupoval jsem to přes známý obchod, nikoliv z nějaké tržnice...A hlavně na základě recenzí zákazníků. Navíc nevím, co bych měl mít proti značce Samsung, sám mám ještě v domácnosti několik let druhý TV téže značky a doposud bez problému.
Bohužel jsem při prvotním naladění zvolil volbu Skylink a netušil jsem takové problémy s řazením kanálů. S tím prvním Samsungem jsem žádné neměl...
uživatel
Donic
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

Tato televize nejspíš nemá satelitní příjem....takže Jarda má se "SERPEM" smůlu :)))
uživatel
sat amatér
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 349
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Donic

Tato Tv má i satelitní příjem?
uživatel
sat amatér
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 349
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

V rámci ladějí jsou tam asi 4 volby - anténa, satelit, Skylink a ještě jedno, teď ji nemám puštěnou.
HYPER - jak se u tohoto TV dělá to ruční ladění? Ještě jsem to nestačil všechno prozkoumat...
uživatel
Donic
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Donic

Máš ji připojenou přes parabolu...přes satelit?
uživatel
sat amatér
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 349
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

No jasně že přes satelit.
uživatel
Donic
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

No pak je to jasný- -musíš dát tovární nastavení,po kterém si budeš muset vše doladit znovu dle svých představ.Při ladění programů pak můžeš použít automatické,ale nesmíš zvolil volbu Skylink jak píše HYPER
a pak by to mělo jít již seřazovat dle Tvých představ.
uživatel
sat amatér
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 349
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Ale když jsem zvolil satelit, tak mi to ukázalo jen Astru 19,2 a nikoliv Astru 23,5 na které jsou programy Skylink. Takže jsem naladil cca přes 1000 programů německých, holanských a v podstatě na nic.
uživatel
Donic
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Donic

Menu - Vysílání - Anténa - Satelit - Nastavení kanálů - Ruční ladění
uživatel
rs505
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 2 203
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

OK, tak to vyzkouším přes ten satelit s ručním laděním.
uživatel
Donic
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Je těžké radit na dálku,ani nevím jestli máš svoji parabolu a jestli jsi předtím programy skylink pres svoji vlastní kartu přijímal_?
uživatel
sat amatér
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 349
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Ale jo, jen jsem to měl malinko složitější nebo jednodušší ?!?...Dříve jsem měl TV LG a k tomu samostatný satelitní přijímač a v něm kartu Skylink. Takže jsem programy ladil ručně přes ten přijímač podle frekvencí a polarity ručně. Teď mám kartu Skylink v CI slotu v TV a prostě je to pro mě nové a učím se to ovládat (druhý den). Takže sorry, že nejsem takový bombarďák a všechno neumím...
uživatel
Donic
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

U ručního ladění si musíš nejdříve u Samsungu v úplně jiné tabulce nastavení nastavit správně parabolu s přepínáním DiSEqC, proto jsi neviděl další družici. Jinak to ladění má svá kouzla tak aby jsi neměl naladěno vše z Astry 1, ale pouze např,. volné kanály atd. Bohužel to nejde úplně popsat protože Samsung co typ to originál, v tomto musím souhlasit se sat amatérem. Jinak u nějakého typu u zákazníka mi šli naladit obě funkce současně tzn. Fastscan i satelit takže zákazník měl dvě tabulky jednu podle Fastscanu "Skylink" a druhou ruční "Satelit" kde mohl libovolně kanály editovat, dokonce šlo současně posovat libovolné množství kanálů a taky se vzájemně neprohazovaly, ale posouvaly což je u některých modelů Samsung malý zázrak. Jinak hodně zdaru R^
uživatel
teslaton
Registrace: 7/2007
Příspěvků: 45
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Seřazení kanálů u Samsung UE55J6272

Žádný učený z nebe nespadl.... všichni se učíme něco nového,ale kolikrát zde někdo chce přijímat sat. programy a ani nemá parabolu. Tam jak Ti to ukáže Astru 19,2 tak musíš nějak tlačítky ovladače přehodit na Astru 23,5 .
uživatel
sat amatér
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 349
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Donic

Nikdo učený s nebe nespadl. Menu - Podpora - e-Manual. Tam najdeš správný postup krok za krokem. R^
uživatel
rs505
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 2 203
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra