Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Odpálený Magio go box

Omylom som mal zdroj nastavený na 24V namiesto 12V. Box zhasol a je mrtvy.Má zmysel riešiť nejaký servis? _

VU+ZERO4K,DM800HD
uživatel
Nalimm
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 557
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Treba ohlásiť telekom, nech ti prídu vymeniť box (len sa nepriznaj čo si spáchal).
uživatel
Rasto1978
Registrace: 6/2010
Příspěvků: 856
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

To nie je môj štýl

VU+ZERO4K,DM800HD
uživatel
Nalimm
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 557
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Tak ako chceš, či má zmysel riešiť servis ? No skús, tieto prístroje sú neni až tak blbuvzdorné, takže predpokladám že odkráčali nejaké tie DC-DC meniče. Takže nech sa páči - skús servis uvidíš čo ti povedia.
uživatel
Rasto1978
Registrace: 6/2010
Příspěvků: 856
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Mohlo se stát ledacos, nemusí to být závažná oprava, třeba jenom nějaká vstupní dioda, nebo spínací tranzistor v DC-DC za korunu, ale taky může být zničená celá skupina IO. To se nedá uhodnout na dálku. Pokud neumíš sám měřit a pájet, tak je nutný servis a určení toho, co se stalo.
Že nechceš podvádět, je správné, dneska šmikneš někoho ty, zítra šmikne někdo tebe, to je jediný důsledek takových nefér kroků. V takové šmikací zemi se pak žije těžko.
Na druhé straně myslím, že provider má zájem, abys koukal, a za koukání platil, přijímač je pro něj stejně důležitý jako pro zedníka na stavbě lopata písku. Se ztrátami se počítá.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 226
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Ďakujem z odpoveď.Aby toho nebolo dosť,tak mi dnes nechce nabootovať android TV.Stále točí dookola.Proste zlé obdobie pred Vianocami. :crying:

VU+ZERO4K,DM800HD
uživatel
Nalimm
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 557
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Čistě teoreticky by box měl mít nějakou ochranu proti takovéhle minelině. Od elektronické pojistky (možná někde nahoditelné nějakým malým otvorem) až po prostou tavnou pojistku na vstupu napájení. Nebo také nemá nic a pak je to trochu v pytli. Tu TV zkus na 20 minut vytáhnout ze zásuvky a pak zkusit znova.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 2 991
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Nalimm

Jo a také ji odpoj od internetu. Možná že při startu nemůže najít síť a furt se snaží s ní nabootovat..
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 2 991
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

V routri TV vidím,ale s IP siete 0.0.0.0

VU+ZERO4K,DM800HD
uživatel
Nalimm
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 557
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Nalimm

Tak ji odpoj od sítě a zkus nastartovat. Možná Ti klekla síťová karta v TV.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 2 991
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Dík za rady,ale stále to isté keď je aj odpojená.Nie som odborník na také veci ale ešte uvažujem či sa v routri nedá v tomto stave zmeniť dhcp na pevnú ip.Dnes už ale nemám energiu ho zase prenášať ku kablu. ;P

VU+ZERO4K,DM800HD
uživatel
Nalimm
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 557
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Nalimm

Jestli máš svůj router tak jen vypneš dhcp a jedeš na pevné ip. Kdyby sis s tím chtěl hrát, můžeš pro dhcp vymezit jen určité množství adres pro automatické přidělování, a zbytek Ti pojede na pevné ip.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 2 991
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Pochybuji, že problém je v dhcp.
Spíše Tv nedokončí setup, a to ani setup net, a neřekne si o IP právě tomu dhcp v routeru.
Vypadá to, že by to chtělo povolat někoho, kdo aspoň trochu ví, co to dělá.
To, co radí konas: odpojit TV od úplně všeho, nechat vychladnout půl hodiny a pak odpojené zkusit zapnout. Co se stane?
Router bych zatím nechal na pokoji. (Ale stálé přístroje mají mít stálou IP, to je základ plánu síťových adres.)
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 226
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Net odpojený-po zapnutí do siete len bootuje.Myslím že Antonín ma pravdu s tým setup.Teraz by som prijal oddelenú možnosť využitia TV tuneru bez spúšťania androidu.Ale to asi tak fungovať nemôže.
Kontaktoval som výrobcu,uvidíme čo ďalej.Mám to v záruke.

VU+ZERO4K,DM800HD
uživatel
Nalimm
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 557
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Pokud je v záruce, není co řešit - reklamovat a hotovo.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 226
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Poslali mi súbor s návodom a všetko je už OK.

VU+ZERO4K,DM800HD
uživatel
Nalimm
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 557
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Návod čte jenom zbabělec, viď...
Je blbé, že se nedá tady rozlišit, kdo je kdo a ztrácí se čas nesmyslným bádáním na hloupostí uživatele.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 226
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Odpálený Magio go box

Nerozumiem celkom tomu čo píšeš. Súbor,ktorý mi poslali mal 1.3 Giga a bola to kompletná inštalačka na skapaný TV. Návod k tomu bol potrebný,lebo celá inštalácia bola dosť komplikovaná na postupnosť krokov.Normálne by to mal robiť servisák.

VU+ZERO4K,DM800HD
uživatel
Nalimm
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 557
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra