![]() |
|
vu+ nebo dream?Kamarád vybírá receiver, ve výběru zůstalo po jeho zadání požadavků uno 4K SE a dm900. Sám mám dm920 a nyní veliká spokojenost /po výměně zákl. desky/, jaký máte názor na to uno? Díky za názory...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 159 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
![]() |
|
@rsata máš odskúšaný ten Gigalue4K s Cam-modulom ??![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
![]() |
|
RE: vu+ nebo dream?Já mám DM 900 od prosince 2016 a zatím žádný problém.Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED
|
Pepik71
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
SteinerSteiner, o DM920 som ja nič nepísal. O ich poruchovosti písal niekto nado mnou. Ja som reagoval na tvrdenia, že na DM900 žiadny problém nebol. Menili si na nich totiž dosky v záruke rovnako ako na DM920 a preto tá veta "Myslím že sú na tom oba rovnako." Bolo to minimálne v začiatkoch. Takže správne malo byť "boli na tom rovnako". Teraz už to môže byť inak, ale už ma to nezaujíma. |
name
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
RE: vu+ nebo dream?Moja osobna skusenost DM 900 od roku 2016 v permanecii nonstop ako server bez poruchy ide v pohode img.Merlin .Dm 920 mal som uz tri kusy odchod na reklamku teraz štvrty kus nahodeny slape ako hodinky zatial uvidime dokedy.V dalsich troch izbach nahodene VU +ultima cca 2 rok nema problema bez poruch .![]() |
coral
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 336 |
![]() |
|
RE: vu+ nebo dream?Ono je to relatívne, to že nejaký shop napíše že toto je poruchové si asi tiež nevycucal z prsta, keď sa mu 50% predaných reklamuje, takže to tiež asi treba brať ako fakt, a 900-vky asi nejaký problém mali, a ako píšu iní česť výnimkám, pokiaľ nie tak aspoň že seriózny výrobca zabezpečil výmenu dosky.Ja len opakujem že mám DM920 a čo sa týka - nebudem menovať, lebo je to skrátka všetko - tak lepší box som ešte nemal, a to ja s ním stváram iné kúsky, nie len zapnúť a pozerať. ![]() Ale to len ako "polienko do ohňa" ako sa vraví, ako moja skúsenosť, nie ako odporúčanie, čisto ako jedna zo 100 recenzií na Heureke. ![]() |
Steiner
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 518 |
![]() |
|
DM 920 vhodna kombinacia tunerov ?akú kombinaciu u DM 920 tunerov použivate aby bola podpora pozemnej DVB-T2 (hevc 265) a DVB-S2X aby zvladol aj multistream ?Vu+duo4K,VuZero,Maximum Toroidal 90,Gibertini 105,motor Opticum 3800,LNB Inverto Black utra (sigle,twin quad)antena DAB Emme Esse 15RB3,av-receiver yamaha rx-v500d dab, Sony XDR-P1DBP,
|
Stabo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
@Stabodual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C |
jiriN
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 210 |
![]() |
|
RE: vu+ nebo dream?Me pripada, ze ohledne dreamboxu je uz pomerne dlouhou dobu nejak mrtvo. Nic noveho nevydali, jestli se nemylim, tak kdysi hlasili nejakou novinku, ale kde nic tu nic. Nic ve zlem, jsou to velmi kvalitni prijimace, ale je to nejake divne. Mam z toho takovy pocit. |
biga
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
@bigaDreambox je v dnešní době jen název který přežívá z minulosti, tak jako to bylo v době analogové například u značky Pace )kde je jí konec, že?). Na světě je mnohem více progresivnějších a dravějších značek, které reagují na aktuální trendy, mají solidní podporu a i mnohem příjemnější cenu |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@michalnewKteré to jsou ? |
jiriN
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 210 |
![]() |
|
RE: vu+ nebo dream?Dreambox nemá podporu![]() ![]() ![]() |
patrick470
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 335 |
![]() |
|
@jiriNTak třeba to VU+, Formuler, Zgemma a mraky dalších čínských výrobců. Ale ano, pokud jde někomu o jméno a pózu, jde po Dreamu... |
michalnew
![]() |
|
@michalnewTak pokud jde někomu jen o pár stříbrnejch může jistě použít jednu z mnoha nových značek, vesměs na jedno použití, než číňan okopíruje zase jiný železo. Trvalá podpora v nedohlednu, ale za tu cenu není problém koupit zase novou značku každý dva roky, která bude zrovna v kurzu... |
Mitroš
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
@MitrošA proč ne? Pokud přijímač za 80 USD měníš každé 2 roky za další stejně levný, ale s aktuální možnou výbavou a výkonem, pořád na tom budeš lépe než s 5x dražším Dreamem který bys provozoval 5x delší dobu, tzn po 10 letech.... Kvalita obrazu je dnes i u těch levných číňanů na úrovni a komfort obsluhy je daný nahraným Imagem.... |
michalnew
![]() |
|
@michalnewJá to nezatracuju,ale pro mě je prostě spolehlivost a podpora na prvním místě. Měl jsem 10let Humaxe 5400 teď mám už stejnou dobu DM 800HD a až se dostatečně rozšíří UHD pořídím nový přijímač, rozhodně to nebude ale značka právě zrozená. Cena v rozhodování nebude hrát hlavní roli.VU+ se pomalu dostává ve spolehlivosti a podpoře na stejnou úroveň jako DM a vůbec nevylučuju že půjdu do něho... |
Mitroš
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
@Mitrošza cca 14 let co mám doma satelit jsem měl 5x čínský STB (rádoby značka nebo rovnou nějaký klon) a jednou jedinkrát jsem si koupil "značkový" přijímač v českém maloobchodu. Pouze jednou se mi přístroj pokazil, a bylo to neopravitelné.... byl to právě ten "značkový" STB... dodnes mám dva číňany, jeden starý 12, druhý 9 let. Oba z nich jedou bez poruchy a oba mají doteď podporu (open ATV 6.3, open PLI 7)... takže nemíním přeplácet |
michalnew
![]() |
|
RE: vu+ nebo dream?Mam VuUno4kSe a taky si vubec nestezuju. Streamuju pa Lanu, nahravam, unicable, zatim uni ctecka funguje, ale uz mam vyzkousenej a pripravenej Smit modul, az mi to preklopi. K tomu Turbo tuner pro T2. Proste super.Vti image je znat, ze je na miru Vu+ prijimacum. Spolehlivost a hlavne funkce. Do budoucna se urcitebude hodit pozdejsi dekodovani zakodovanych nahravek prostr. modulu. To fakt zatim nikdo jinej nema. Trochu jim to mam za zle, ale je to tak. Stejne jako soft do dreamu, tak vti je castecne closed source a o tohle se proste nepodelili, zatimco z jinych open source zdroju sami cerpaji. |
biga
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
RE: vu+ nebo dream?Já můžu porovnat jen DM800HD PVR a VU+ UNO 4K SE.- Rychlost přepínání programů (DM800) - Kvalita obrazu (UNO 4K SE), ne propastně, ale je to znát - Stabilita. Oba jsou stabilní, když se nedělá nic nestandardního (např. špatné pluginy) - Přehřívání (DM800 se víc hřeje) Testoval jsem turbo tuner (USB). Perfektně funguje jak DVB-T2 (Praděd, Jeseníky), tak i DVB-C (UPC) včetně dekodéru. Ten USB tuner je u kódovaných programů malinko pomalejší, o nějakou tu desetinku sekundy, ale funguje dobře. Kvalita obrazu je srovnatelná s interním tunerem. Škoda, že tyto dva příjmy nejde kombinovat, ale to už bych chtěl asi moc. Vidím to i tak jako výhodu, když je třeba špatné počasí a satelit vypadává. Zkoušel jsem jiný USB tuner na DVB-T a tam byl obraz mnohem horší. Jako velkou výhodu vidím, že spousta prodejců už prodává tyto přístroje s tzv. CZ settingem, takže všechno je nastaveno, aby to mohl ovládat i naprostý laik, jako jsou moji rodičové. Nic nemusí nastavovat, s ničím se nemusí rozčilovat. Otec se naučil i ladit programy a upravovat si favoritní volby. Moje máti se naučila pracovat s DLNA a kouká na filmy z NASu. Nahrávání z více tunerů funguje bezvadně. Věci jako IPTV jsem neměl možnost nijak testovat, ale předpokládám, že to je dnes už jistý standard. U VU+ UNO 4K jsem se ale setkal s problémem s kvalitou signálu. SNR u DM800 mi to zobrazuje mezi 92 - 100% podle satelitu, pásma a polarizace. U VU+ jsem někde na 65%, což je špatně. Signál mám kolem 15 - 17dB. Také podle toho, o jaké jde pásmo (LO/HI). Rodiče mají trochu lepší konvertor, ti mají kolem 18,5dB, ale síla signálu je u nic něco pod 80% SNR. Znamená to, že VU+ mají horší (méně citlivý) tuner? |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
![]() |
|
dream +VuJa som dlhe roky podporoval len Dreambox a potom skusil VU+Ano Vu+ je v dnešnej dobe naozaj Top ale jedine čo ma mrzi že napriklad nedokazali spojiť u novšich modelov to čo u staršich už fungovalo.Napr.Multistream u jednoducheho modelu Vu+Zero 4K už zvladol tak prečo to už novšich modelov nieje samozrejmosť ? V tomto VU+ asi trochu ešte pláve. Napr.Dream 920 už to ma zvladnuté Vu+duo4K,VuZero,Maximum Toroidal 90,Gibertini 105,motor Opticum 3800,LNB Inverto Black utra (sigle,twin quad)antena DAB Emme Esse 15RB3,av-receiver yamaha rx-v500d dab, Sony XDR-P1DBP,
|
Stabo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
RE: vu+ nebo dream?No ja mám vuplus 4k a multistram nepotrebujem. Postačí.vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 591 |
![]() |
|
@hogofogo11Dobry a muzes mi rici co mam spatne? Ja totis jedu na CCam 2.32. Na oscam se to porad jen kousalo. |
Wata
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 174 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
![]() |
|
![]() |