Quantcast

Nové studio ČT v Brně Bosonohách nebude

| redakce | tisk

Nové televizní studio České televize (ČT) v Brně za více než 600 milionů korun nebude stát v Brně - Bosonohách, jak původně veřejnoprávní médium plánovalo. Důvodem jsou problémy s výkupem pozemků, na kterých se má nové sídlo televize stavět.

V současné době se hledají nové pozemky pro stavbu TV sídla ČT. Najít by je nemělo být složité především díky současné hospodářské a ekonomické krizi - na realitním trhu je proto dostatek nabídek pro stavbu sídla. Nové prostory brněnského studia musí být dostaveny do druhé poloviny letošního roku, jak bylo dříve oznámeno.

ČT musela zrušit i původní veřejnou zakázku na zhotovitele ke stavbě, která byla vázána na lokalitu Bosonohy. Nový tendr bude vypsán poté, jakmile bude známá lokalita pro brněnské studio ČT. Nové studio bude mít rozlohu 15 tisíc metrů čtverečních.

V současnosti brněnské studio ČT sídlí ve dvou budovách v centru města, které již nevyhovují potřebám - v Typos v Jezuitské ulici a dále má sklady a garáže v Židenicích. Všechny budovy chce ČT prodat a z výtěžku částečně zafinancovat stavbu nového sídla.

zdroj: čt24.cz,ČTK





Reklama




Vybrané články