Quantcast

Kanál ČT HD začal střídat vysílání ČT2 a ČT4

| redakce | tisk

Kanálová pozice ČT HD přestala šířit obsah prvního programu České televize (ČT). Na pozici ČT HD došlo před chvílí k přepojení modulace z ČT1 na druhý program ČT, který bude přinášet přímé přenosy a záznamy ze zimních olympijských her z Vancouveru.

Na programové pozici ČT HD se budou do konce měsíce střídat dva programy ČT - ČT2 a ryze sportovní ČT4. Denně od cca 17:00 do cca 8:00 hodiny zde bude šířen obsah ČT2 a ve zbývajícím čase vysílání programu ČT4.

Všechny přenosy z Vancouveru budou na ČT HD vysílány v nativním HD formátu 1080i25. Olympiáda bude slavnostně zahájena dnes 13.2.2010 ve tři hodiny ráno našeho času.

Program ČT HD je dostupný na kartách CS Link a Skylink v rámci neplacené nabídky pro karty registrované na území České republiky. Pro příjem kanálu ve vysokém rozlišení je nutný HD set top box a také Full HD nebo HD ready zobrazovací jednotka.

technické parametry:

• Astra 1E (23,5°E), freq. 10,803 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

Vedle satelitu je ČT HD dostupný také v rámci sítě 4 společnosti Telefónica O2 ČR v Praze, Brně a Ostravě. Pro příjem je i v tomto případě nutný televizor s podporou HD/MPEG-4, případně terestrický HD set top box. Karta není potřeba. Terestrický signál je nekódovaný.

Od března bude kanál ČT HD přinášet střídavě denní vysílání programů ČT1, ČT2 a ČT4 podle toho, která stanice bude nabízet v ten den obsah v nativním HD formátu.





Reklama




Vybrané články