Quantcast

Eutelsat zajistil kvalitní obsah pro svůj 3D demo kanál

| Martin Vyleťal | tisk

Satelitní operátor Eutelsat Communications společně s ruskou společností General Satellite Corporation a divadlem Mariinsky pro satelitní přenos dne 15. dubna 2010 z Petrohradu přinesou výjimečné sekvence klasického baletního představení předními ruskými tanečníky.

3D obsah bude přijímán v Moskvě a Paříži a bude poprvé zobrazen na první generaci Full HD 3D televizorech Samsung.

Tato evropská satelitní premiéra dodávky 3D obsahu bude šířena na satelit Eurobird 9A (9°E) na první demo 3D kanál v Evropě, který byl spuštěn před rokem. Eutelsat spolupracuje s předními dodavateli 3D obsahu, včetně Samsung, Sony, Hyundai, Sensio, France Télévisions, Sky Italia, Ciel Ecran a OpenSky.

Podle dohody Eutelsat a General Satellite přinese demo 3D kanál až 500 hodin obsahu ve trojrozměrném obrazu produkovaný společností General Satellite.

Taneční sekvence v Petrohradě budou natočeny ve 3D (dva video signály a jeden zvukový signál), smíchán, enkódován a uplinkován na satelit Eutelsat z SNG vozu před divadlem Mariinsky.

3D vysílání večerního baletu je součástí strategie Mariinského divadla k podpoře využití nejnovějších komunikačních technologií ve divadelní umělecké tvorbě.

technické parametry:

• Eurobird 9A (16°E), freq. 11,747 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články