Quantcast

Tip týdne: Velikonoce na MGM Channel patří aristokracii

| redakce | tisk

Čtyřmi Oscary oceněný snímek Tom Jones uvede v premiéře filmový kanál MGM Channel. Objeví se v cyklu Královská zábava, v němž o velikonočním víkendu v sobotu 23. dubna a v neděli 24. dubna stanice MGM Channel odvysílá celkem čtyři slavné celovečerní snímky z prostředí aristokracie a další dva klenoty ze zlaté hollywoodské kolekce.

Součástí víkendové přehlídky bude divácká soutěž o iPad2. Filmový kanál MGM Channel v Česku a na Slovensku zastupuje společnost Chello Central Europe, člen skupiny Liberty Global, Inc.

Premiérově uváděná komedie Tom Jones (neděle 24. dubna od 20.30) patřila v době svého vzniku k vůbec nejoceňovanějším i nejpopulárnějším snímkům. Získala čtyři Oscary, mimo jiné za Nejlepší film. Divák sleduje osudy Toma Jonese (Albert Finney), venkovského mladíka, který se stává jedním z nejnespoutanějších milovníků a bonvivánů Anglie 18. století a který kromě žen taktéž nade vše miluje dobré jídlo a divoká dobrodružství. Oscarový scénář Johna Osborna zachovává tón Fieldingova románu a herecké obsazení dodává příběhu příznačnou živočišnost, díky čemuž snímek získává nespoutaný a strhující komediální nádech.

Další premiérou je drama Šílenství krále Jiřího (sobota 23. dubna od 20.30). Vychází ze stejnojmenné uznávané hry Alana Bennetta. Šílenství krále Jiřího představuje temný, leč místy humorný pohled na duševní rozpad anglického panovníka. Bennett klade důraz na absurditu celé situace a spíše než tragickou stránku staví do popředí suchý humor, přičemž za účelem komického efektu sahá taktéž po odkazech ke Shakespearově Králi Learovi. Vášnivý a zároveň jemný výkon Nigela Hawthorna v hlavní roli mu přinesl nominaci na Oscara.

Kompletní výčet snímků v cyklu Královská zábava: Žlutovous, Šílenství krále Jiřího, Joseph Andrews, Útok lehké kavalerie, Tom Jones, Hříšný Davey.

zdroj: Chello





Reklama




Vybrané články