Quantcast

Skylink by chtěl vysílat STV1 HD po dobu MS v hokeji

| Martin Vyleťal | tisk

Šampionát MS v ledním hokeji bude slovenské veřejnoprávní médium RTVS/STV vysílat ve vysokém rozlišení (HDTV). Divákům poskytne dokonalý zážitek jednoho z významných sportů o který je na Slovensku trvale velký zájem. Letošní MS bude pořádat Slovensko.

Vše nasvědčuje tomu, že přímé přenosy z MS v hokeji by si mohli vychutnat satelitní diváci se slovenským komentářem v HD kvalitě prostřednictvím programu Jednotka HD (STV1 HD). Po dobu šampionátu by tento program chtěla poskytovat svým klientům platforma Skylink.

"Rádi bychom slovenským divákům přenosy MS v HD zprostředkovali," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník. "Pracujeme na tom, ovšem zatím to nemohu slíbit. Pokud se to povede, budeme vysílat STV1 HD po dobu MS v hokeji," dodává.

Volná kapacita pro STV1 HD bude k dispozici např. po vypnutí Nova HD a Nova Sport HD na starém kmitočtu (freq. 12,109 GHz, pol. H).

Skylink začátkem loňského roku nabízel program STV3 HD. Vysílal se po dobu zimních olympijských her v kanadském Vancouveru.

MS v hokeji bude v HD rozlišení vysílat také Česká televize (ČT) na svém programu ČT HD.





Reklama




Vybrané články