Quantcast

UPC skončí v Praze s analogovou nabídkou Klasik

| redakce | tisk

Ve středu 27.4.2011 ukončí největší tuzemský kabelový operátor UPC ČR vysílání rozšířené analogové nabídky Klasik se 40 programy. Všichni zájemci se stávající nabídkou Klasik budou zdarma převedeni na digitální nabídku Standard. Balíček Standard obsahuje 80 stanic.

V analogové podobě zůstanou v Praze pouze stanice v rámci balíčku Mini. K 16 TV programům není potřeba set top box. Analogové vysílání Mini chce UPC zachovat i do budoucna a není v plánu zrušení této nabídky. Naopak jej operátor plánuje rozšířit o další 4 programy. Celkem tedy bude obsahovat 20 stanic.

"Všude tam, kde jsme rozšířenou analogovou nabídku Klasik zrušili, jsme získali potřebné místo pro desítky nových digitálních televizních programů a pro další služby," uvedl František Malina, tiskový mluvčí UPC ČR. Kapacita bude využita pro DVB-T multiplexy. Diváci budou moci sledovat také promo kanál UPC Express a také programy ve vysokém rozlišení ČT HD, Nova HD a Prima HD. Pro příjem HD stanic bude zapotřebí přístroj s podporou MPEG-4.





Reklama




Vybrané články