Quantcast

UPC otevírá nové datové centrum

| redakce | tisk

UPC Česká republika, vedoucí domácí společnost v oblasti vyspělých obrazových, hlasových a širokopásmových internetových služeb oznamuje, že v návaznosti na rostoucí poptávku otevírá své první datové centrum. To je určeno především firemním a korporátním zákazníkům, nicméně obslouží i všechny ostatní zájemce.

Zákazníci mají v Datovém centru UPC k dispozici kompletní portfolio telekomunikačních služeb jako jsou například webhosting, server hosting, rack housing, managed servery, cloud services, virtuální servery, exchange hosting a další. Centrum nabízí i specializovaná řešení šitá na míru individuálním zákaznickým požadavkům.

Datové centrum UPC je umístěno v telehousu TTC Telekomunikace, v Praze 10, Malešicích a má prozatímní rozlohu 350 m2 zákaznické plochy s možností jejího mnohanásobného rozšíření. Aktuálně využívá uzlový bod o kapacitě n x 10 GB (Gigabit). K připojení pak slouží unikátní optické páteřní trasy o kapacitě n x 1 TB (Terabit), která může být dále navýšena. Konektivita do všech významných národních i mezinárodních telekomunikačních sítí je řešena redundantními optickými spoji, které jsou navíc doplněné o možnost bezdrátového spojení.

Centrum pracuje v mezinárodním standardu kvality Tier 3. To mimo jiné znamená, že nabízí plně zabezpečené a několika nezávislými cestami připojené prostředí, v němž si zákazníci mohou uložit a distribuovat svá kritická data, webové služby, obsah a média.

Datové centrum nově doplňuje portfolio B2B (Business to Business) služeb UPC, jejichž kapacitu společnost nedávno významně posílila koupí firmy Sloane Park včetně jejích optických páteřních sítí.

Otevřením centra se UPC zařazuje po bok těm několika málo tradičním telekomunikačním společnostem, která je již provozují. Věřím, že se jim během příštích měsíců začneme vyrovnávat i co do počtu zákazníků, a to díky příznivému poměru kvality služeb a cen,“ konstatuje při této příležitosti Václav Bartoň, generální ředitel UPC.

Spokojen je i ředitel TTC Telekomunikace Radek Majer: „Dlouhodobě spolupracujeme s UPC a jsme rádi, že právě UPC využilo našeho jedinečného kolokačního prostoru v kvalitě Tier3+ a bude zde nabízet vysoce kvalitní telekomunikační služby.“

Datové centrum UPC Česká republika je zároveň součástí evropské organizace UPC Business, sloužící malým i velkým firemních zákazníkům a ISP v 10 zemích. Ta zajišťuje nejen základní technické a obchodní telekomunikační služby ale i služby s přidanou hodnotou. Mezi ně patří přímé propojení více pracovišť, virtuální pobočkové ústředny, národní i mezinárodní VPN a záložní poštovní servery. Pro zákazníky z řad operátorů pak například domácí i zahraniční konektivita (IP transit), umístění a připojení serverových farem, Ethernet transport, Cloud computing, EoMPSL, xWDM, SDH, IP transit, Telehouse, velkoobchodní hlasová výměna, či dodávky technického obrazového signálu.

zdroj: UPC





Reklama




Vybrané články