Quantcast

Regionální vysílání se vrací na ČT1

| redakce | tisk

Regionální zpravodajství je od pondělí 11.4.2011 opět vysíláno na prvním programu České televize (ČT). Veřejnoprávní televize se k dnešnímu dni rozhodla provést poměrně výrazné změny v programovém schématu, které se týkají dopoledního až podvečerního programu.

Změny se týkají i regionálního vysílání, které se stěhuje zpět na ČT1. První bloky regionálních informací Události v regionech plus pro diváky na Severní Moravě a Jižní Moravě jsou do programu ČT1 zařazeny každý pracovní den od 12:20 do 12:30 hodiny. V Čechách jsou v tu dobu vysílány relace BBV a Předpověď počasí.

Druhý regionální zpravodajský blok Události v regionech je na ČT1 vysílán od pondělí do pátku od 18:00 do 18:25 hodiny. V tomto čase jsou vysílány tři verze pro Čechy, Severní Moravu a Jižní Moravu.

Změna v regionálním vysílání se dotýká i satelitních diváků přijímajících programy České televize ze satelitu Astra 3A na pozici 23,5°E. Původní virtuální programové pozice ČT24 SM (Severní Morava) a ČT24 JM (Jižní Morava) se mění na ČT1 SM a ČT1 JM. Obě pozice vysílají stejný stream jako mateřská ČT1 vyjma časových pásem vyhrazených pro regionální vysílání. ČT1 SM a ČT1 JM budou kódovány systémy CryptoWorks a Irdeto pro majitele karet CS Link a Skylink.

technické parametry:

• Astra 3A (23,5°E), freq. 12,525 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Irdeto / CryptoWorks





Reklama




Vybrané články