Quantcast

Francie: Canal+ provede výměnu karet TNTSAT

| redakce | tisk

Francouzský Canal+ se připravuje na výměnu přístupových karet u klientů, kteří přijímají satelitní nabídku TNTSAT na družici Astra (19,2°E). Výměna karet je nutná z důvodu možného pirátského příjmu francouzských programů.

Systém podmíněného přístupu Viaccess PC 3.0, využívaný TNTSAT, je prolomen. Canal+ proto hodlá divákům TNTSAT dodat karty nové generace Viaccess PC 5.0 (stávající verze Viaccess 3.0 se přestala vyrábět v polovině roku 2009). Nové karty budou mít životnost čtyři roky.

Klienti TNTSAT budou o výměně karty informováni 6 měsíců před vypršením platnosti. První dopisy s informacemi o výměně karet bude Canal+ posílat začátkem července. Stávající generace přístupových karet TNTSAT je na trhu od začátku roku 2008.

Každý klient TNTSAT za výměnu karty zaplatí 15 eur, což je částka, která má pokrýt náklady na výrobu a distribuci karet koncovým klientům.

TNTSAT obsahuje všechny bezplatné programy dostupné ve francouzské DVB-T. Služba je určena zejména domácnostem, kteří nejsou v dosahu digitálního terestrického signálu.

zdroj: telesatellite.com





Reklama




Vybrané články