Quantcast

Generální ředitel ČT oznámil, že se k 31. srpnu vzdá funkce

| redakce | tisk

Jiří Janeček dnes 8. června 2011 na pravidelném zasedání Rady České televize oznámil jejím členům, že ze zdravotních důvodů ukončí své působení ve funkci generálního ředitele České televize, a to k 31. srpnu 2011.

O těchto skutečnostech Vás informuji již dnes, abych Radě České televize poskytl dostatečný časový prostor k uspořádání výběrového řízení na nového generálního ředitele v souladu se zákonem o České televizi, a aby vznikl dostatečný časový prostor pro následné předání agendy,“ uvedl Jiří Janeček v písemném oznámení, které předal do rukou předsedy Rady ČT Jiřího Baumruka.

Do konce svého působení ve funkci generálního ředitele ČT budu postupovat tak, aby nedošlo k jakémukoliv ohrožení veřejné služby ČT a běžného chodu České televize,“ podotkl Jiří Janeček a dále Radě ČT nabídl maximální součinnost při obstarání podkladů pro výběrové řízení na nového generálního ředitele České televize.

Mgr. Jiří Janeček pracoval v České televizi od roku 1989 v Redakci zpravodajství ČT nejprve jako redaktor krajského vysílání, později moderoval hlavní zpravodajskou relaci Události, byl vedoucím moderátorů a od prosince 2002 pověřeným ředitelem zpravodajství. V červenci 2003 byl Radou ČT jmenován generálním ředitelem ČT. Své působení ve vrcholné manažerské pozici v televizi veřejné služby obhájil také v červenci 2009.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články