Quantcast

Gruzie: Satelitní platforma Black Sea SAT odstartuje v květnu

| redakce | tisk

Gruzie bude mít další satelitní platformu. Satelitní operátor Black Sea Sat zahájí satelitní vysílání v polovině příštího měsíce. V rozhovoru Media.ge to uvedl generální ředitel Mamuka Tskitishvili. V počáteční fázi bude platforma zahrnovat gruzínské kanály.

"Budou to všechny gruzínské televizní kanály, včetně stanic GMG. Nemáme informace o zahraničních programech," řekl Mamuka Tskitishvili. Podle něj Black Sea SAT bude jednat s televizní stanicí Devjatyj kanal (Channel 9), který vlastní manželka ředitele polské koalice "Georgia Dream" miliardářů Bidzina Ivanishvili a Catherine Khvedelidze.

S Black Sea SAT budou spolupracovat všechny hlavní gruzínské televize jako Rustavi 2, Imegi, Mze, Sakartvelo, Pirveli Stereo a Akhali archives. Kanály Rustavi 2 a Imegi odmítly spolupracovat s konkurenční platformou Magtisat.

Výše poplatku a další podrobnosti o platformě chce operátor zveřejnit až v květnu.

Společnost Black Sea SAT byla založena v březnu 2011. Ředitelem a majitelem je Mamuka Tskitishvili, který ve společnosti drží 5%, většinu má společnost Black Sea Sat Group (70%), zbývající akcie jsou rozděleny následovně: George Abuashvili (10%), Tamar Grdzelishvili (10%) a Levan Giorgadze (5%).

zdroj: telesat-news.net





Reklama




Vybrané články