Quantcast

Nezkrocená Amerika na National Geographic Channel

| redakce | tisk

Seriál National Geographic Channel Nezkrocená Amerika nabídne nejúchvatnější záběry divočiny a boje o přežití z hor, pouští, pobřeží i lesů Severní, Střední a Jižní Ameriky

Daleko od betonových džunglí, rozsáhlých nákupních komplexů, přesto jen pár minut od uspěchaných center měst se rozkládá úplně jiný svět. Svět, který na jedné straně prospívá a na straně druhé bojuje o přežití. Nabízí tyčící se vrcholky hor, žhavé pouště, spletité lesy a půvabně členěná pobřeží. To jsou nejdivočejší oblasti, to je Nezkrocená Amerika, zbrusu nový dokument National Geographic Channel (NGC).

Během natáčení strávil štáb filmařů v terénu skoro 2 roky a urazil tisíce kilometrů na trase mezi Aljaškou a Patagonií. Aby bylo možné natočit doposud nezachycené záběry, museli se kameramani spustit z peruánských útesů a ve snímání úchvatného území lvounů jim nezabránily ani četné modřiny a boule. V Kalifornii se nenechali odradit žahnutím medúz, v tmavém ekvádorském lese překonali i rozbahněné a kluzké stezky, vypořádali se s mrazivými teplotami kolem -30 °C či téměř 100procentní vlhkostí. Projeli zuřícími hurikány, šplhali do závratných nadmořských výšek, spali při větru o rychlosti přes 130 kilometrů v hodině a byli pronásledováni pumou. Výsledkem jejich snažení jsou doposud nezdokumentované záběry zvířecího chování.

Nezkrocená Amerika na National Geographic Channel
▲ Nezkrocená Amerika na National Geographic Channel

Čtyřdílný seriál Nezkrocená Amerika se na obrazovkách National Geographic Channel objeví poprvé v neděli 5. srpna 2012 a bude ukázkou nezdolné vůle přežít v divočině Severní, Střední i Jižní Ameriky. Série čtyř hodinových dokumentů (Hory, Pouště, Lesy a Pobřeží) přinese úchvatné záběry, představí elegantní námluvy, obrovskou výdrž i tvrdé boje zvířat. Nově se úžasné scenérie divákům nabízí v širokoúhlém formátu 16:9, v němž NGC vysílá od 10. července 2012.

Nezkrocená Amerika

• Epizoda Hory představí fascinující druh netopýra, o jehož existenci jsme doposud neměli tušení. Ten disponuje mezi všemi savci bezkonkurenčně nejdelším jazykem v poměru ke svému tělu.
• V Pobřeží budeme plavat po boku elegantních mant nedaleko mexických břehů.
• V epizodě Pouště se setkáme s tučňáky, kteří své mladé vyvádí na nejsušším místě planety.
• V díle nazvaném Lesy se v Amazonii vydáme na lov s nepolapitelným jaguárem, který si vzápětí pochutná na kajmanovi.

zdroj: Channels





Reklama




Vybrané články