Quantcast

Zveřejněn seznam kandidátů na šéfa RTVS

| redakce | tisk

Výbor NR SR pro kulturu a média dnes otevřel celkem 11 obálek kandidátů na šéfa slovenského veřejnoprávního média Rozhlas a televize Slovenska (RTVS). Devět z nich splnilo podmínku volby. Dva další nedodali výpis z rejstříku trestů a výbor jim dal šanci před veřejným slyšením, které je naplánováno na 30.7.2012.

O post generálního ředitele RTVS usilují Ľubomír Belák (dramaturg), Marcel Děkanovský (bývalý šéf TV Naša a TV Global a současný ředitel hudební stanice MusicBox), Marián Herdel, Pavel Jacz (známý z motoristických relací STV Auto-Moto-Revue a Motormagazín), Václav Mika (ex šéf Rádia Expres a TV Markíza), Margita Repková, Jaroslav Rezník (ex šéf Slovenského rozhlasu a v současnosti generální ředitel Tiskové agentury SR), Iľja Ruppeldt. Seznam kandidátů přinesl portál Mediálne.sk.

Dále kandiduje i Jozef Zima, Štefan Dlugolinský a Marián Ostatník.

Veřejné slyšení kandidátů je naplánováno na 30.7.2012. Do dvou pracovních dní od slyšení posledního kandidáta předloží výbor národní radě návrh na volbu generálního ředitele RTVS se svým stanoviskem. RTVS by mohla mít svého šéfa již začátkem srpna.





Reklama




Vybrané články