Quantcast

MUX3: Diváci ČT HD a ČT4 HD musí přeladit set top box

| redakce | tisk

České Radiokomunikace po dohodě s Českou televizí provedly opatření, jehož cílem je odstranit problémy, které se objevily u některých diváků v souvislosti se zahájením vysílání HD programů České televize v multiplexu 3.

České Radiokomunikace dnes přidělily HD programům ČT nové identifikátory tak, aby zabránily tomu, že je některá přijímací zařízení v rozporu s technickými normami zaměňovala s programy ČT v multiplexu 1.

České Radiokomunikace spustily HD vysílání v MUX3 i v rámci experimentálního vysílání DVB-T2 s více než týdenním předstihem před zahájením LOH, aby tak diváci získali dostatečný čas přeladit si své přístroje a mohli se na ostré vysílání LOH připravit.

České Radiokomunikace postupovaly při spouštění programů České televize v HD kvalitě podle platných technických norem a v souladu s dohodami s Českou televizí. Přesto některá přijímací zařízení, která nerespektují důsledně technické normy, nedokázala rozlišit identifikaci programů České televize vysílaných v multiplexu 1 od identifikací HD programů ČT vysílaných v multiplexu 3. Výsledkem tohoto nestandardního chování některých přijímacích zařízení bylo, že HD programy v MUX3 nebylo ve všech případech možné naladit popř. některé přístroje nesprávně nahradily SD programy ČT přijímané z multiplexu 1 programy HD vysílané multiplexem 3.

Pro odstranění problémů přistoupily České Radiokomunikace po dohodě s Českou televizí a v operativní součinnosti s ČTÚ k přidělení nových unikátních identifikátorů k programům HD České televize (dnes v 16.00) v multiplexu 3. Z tohoto důvodu bude nutné, aby si diváci, kteří mají problém s příjmem programů ČT1 a ČT4 své přijímače pro příjem programů České televize znovu naladili.

zdroj: ČRa





Reklama




Vybrané články