Quantcast

Eurosport se po třech letech vrátil do španělské DTH platformy

| redakce | tisk

Panevropský sportovní kanál Eurosport se španělským komentářem je opět dostupný španělským domácnostem. Stanice se po více než třech letech vrátila do jediné tamní DTH platformy.

Eurosport byl ve Španělsku součástí tehdejší CANAL+ (předtím Digital+) již od roku 1998. Spolu s programem Discovery Channel byla stanice z nabídky DTH služby vyřazeny k 1.1.2013. K vyřazení programů údajně došlo z ekonomických důvodů.

Program Eurosport byl pro diváky tamní platformy dostupný jen díky volnému vysílání německé verze televize Eurosport, která ale poskytuje komentář jen v německém jazyce.

Za tři roky došlo na trhu k výrazným změnám - programy Eurosport nyní vlastní skupina Discovery Networks, která nedávno provedla rebranding programů - vedle logotypů se změnila i grafika a do názvu hlavního kanálu byla přidána jednička. Stanice se nyní jmenuje Eurosport 1.

Také ve Španělsku proběhla důležitá změna. Tamní platformu CANAL+ převzala španělská společnost Telefónica. Nový majitel službu přejmenoval na Movistar+. Platforma se nadále vysílá z obou satelitních systémů Astra (19,2°E) i Hispasat (30°W). Programy ve vysokém rozlišení (HDTV) poskytuje výhradně z pozice 19,2°E.

Eurosport 1 je divákům satelitní sítě Movistar+ dostupný jen v SD rozlišení z obou satelitních pozic.

technické parametry - Eurosport 1:

Astra 1M (19,2°E), freq. 10,758 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA Nagra MA
Hispasat 1D (30°W), freq. 12,226 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Nagra MA





Reklama




Vybrané články