Quantcast

Český rozhlas získal nový kmitočet pro Vsetínsko

| redakce | tisk

Český rozhlas 2 ? Praha získal nový vysílací kmitočet na Vsetínsku. V dohledné době se tak v této lokalitě zlepší kvalita příjmu této stanice.

Po vyhledání vhodného kmitočtu a jeho nezbytných koordinacích získal Český rozhlas kmitočet 102,9 MHz pro FM vysílač v lokalitě Vsetín/Bečevná. Provoz vysílače, který bude mít vyzářený výkon 100 W, budou technicky zabezpečovat České radiokomunikace, a.s.

Plánované zahájení VKV vysílání stanice Český rozhlas 2 ? Praha na Vsetínsku bylo stanoveno nejpozději na začátek října letošního roku. Dosud měli posluchači v této oblasti určité těžkosti s kvalitou příjmu, což bylo způsobeno neprostupností Vizovické pahorkatiny a také faktem, že samotné město Vsetín leží v údolí. Nový vysílač, který je primárně určen pro město Vsetín a blízké okolí, zajistí posluchačům stanice Český rozhlas 2 - Praha vysokou kvalitu příjmu rozhlasového vysílání.

Starosta města Vsetín pan Jiří Čunek k tomu uvádí: ?Toto je velmi dobrá zpráva jak pro mne osobně, sám patřím k posluchačům stanice Český rozhlas 2 ? Praha, tak pro mnohé naše spoluobčany?.

zdroj: Marek Illiaš, ČRo





Reklama




Vybrané články