Quantcast

Netflix nově i s českým dabingem

| redakce | tisk

Placená video služba Netflix chce oslovit další diváky a zavádí českou lokalizaci formou dabingu. Doposud byl Netflix v Česku a na Slovensku dostupný jen s českými titulky.

Na změnu upozornila neoficiální stránka česko-slovenského Netflixu na sociální síti.

Netflix nabízí s českým dabingem film Emoji a seriály Trinkets a Lego Jurský Svět: Utajená expozice. Český dabing najdou abonenti Netflixu také u titulů jako Baby Boos, Pokémon, Pokémon film, Death Note, Knock Down The House či Ultraviolet. Píše o tom portál Živé.sk.

Netflix nabízí více než 5 tisíc titulů, z toho více než 700 je lokalizováno pomocí českých titulků. Kvůli rozšíření lokalizace si provozovatel najal desítky nových překladatelů.

Službu Netflix pořídí zájemce od 199 Kč měsíčně v Česku, resp. od 7,99 eur měsíčně na Slovensku. Půdně byly tituly Netflixu dostupné i se slovenskými titulky. Pravděpodobně z důvodu nízkého zájmu byly zrušeny.

V segmentu streamovacích video služeb má konkurenci. Hlavní konkurent HBO nabízí svoji službu HBO Go za cenu 129 Kč měsíčně v Česku, resp. 4,99 eur měsíčně na Slovensku. Obsah je kompletně lokalizovaný do češtiny.

Na trhu působí také Amazon Prime. Tituly nejsou lokalizované. Do dvou let bude spuštěna streamovací služba Disney+ a na podzim odstartuje Apple TV s originálními filmy, dokumenty a dalším obsahem. Podobnosti o lokalizaci zatím nejsou známé.





Reklama




Vybrané články