Quantcast

TV Barrandov: V neděli jsme porazili CNN Prima News

| redakce | tisk

V neděli večer 3. května 2020 odstartovala na českém trhu nová zpravodajská televize CNN Prima News. Divákům nabídla zpravodajství a publicistiku. Ale i možnost porovnání sledovanosti s jinými stanicemi na televizním trhu.

Televize Barrandov oznámila, že v neděli v době vysílání relace Moje zprávy, které moderuje generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup, porazila masivně propagovaný hlavní zpravodajský blok CNN Prima News.

A vyšší sledovanost než diskusní pořady nové stanice mají i tradiční politické rozhovory v TV Barrandov.

Moje zprávy na TV Barrandov (foto: Barrandov)
▲ Moje zprávy na TV Barrandov (foto: Barrandov)

Televize Barrandov uspěla v přímém střetu s CNN Prima News v neděli. Moje zprávy si nenechalo ujít v průměru 88 tisíc diváků starších 15 let při podílu 2,4 procenta. Celkový zásah byl pak 156 tisíc diváků. Oproti tomu nová stanice CNN Prima News dokázala přilákat ve stejném čase jen 2,2 procenta lidí.

To, že jsme porazili večerní pásmo pořadů CNN Prima News ve chvíli, kdy své vysílání startovali, a jejich propagace a marketing jely tedy naplno, je jasným důkazem toho, že diváci oceňují styl barrandovského zpravodajství a můj pohled na svět. Když tento dílčí úspěch doplníme faktem, že se našim zpravodajským a publicistickým pořadům daří konkurovat i podobnému vysílání veřejnoprávní České televize, potvrzuje to pozici a sílu Skupiny Barrandov na televizním trhu. A nejen to. Je to i jasným důkazem toho, že je to právě naše televize, která divákům poskytuje opravdu nezávislé zpravodajství a politickou debatu bez jakékoli cenzury,“ dodal k výsledkům sledovanosti ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup.





Reklama




Vybrané články