Quantcast

Nová DTH služba pro Etiopii ze satelitu Eutelsat 8 West B

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat uzavřel smlouvu se společností Strong Roots Ethiopia Broadcasting Service PLC na pronájem 36 MHz kapacity v Ku pásmu na satelitu Eutelsat 8 West B.

Společnost Strong Roots bude využívat satelitní kapacitu pro spuštěné nové bezplatné DTH služby, která bude pokrývat území Etiopie a etiopskou diasporu v zónách pokrytí satelitu, zejména na Středním východě.

Děti u televizní obrazovky (foto: Shutterstock)
▲ Děti u televizní obrazovky (foto: Shutterstock)

Strong Roots Ethiopia Broadcasting Services PLC, která je součástí etiopské skupiny Strong Roots Group, je novým hráčem na etiopském televizním trhu. Nová DTH služba bude nabízet obsah složený ze zpravodajství, zábavy, vzdělávání, dětských programů, dokumentů, filmů a sportu v SD nebo v HD rozlišení.

Eutelsat 8 West B je nejmodernější satelit se specializovaným pokrytím Etiopie na svém východním svazku a je součástí video pozice 7°W/8°W, jedné z nejdynamičtějších na globálním trhu satelitní televize.

Eutelsat nedávno uzavřel smlouvu i se společností Canal+, která hodlá spustit na území Etiopie placenou televizi ze satelitu Eutelsat 7C na pozici 7°E.





Reklama




Vybrané články