Quantcast

V karavanu po Česku. ČT2 objevuje zajímavá místa Česka

| redakce | tisk

Aleš Háma v novém seriálu České televize putuje republikou v karavanu a doporučuje, kam se dá v tuzemsku vyrazit na výlet nebo dovolenou. První epizodu šestidílného cestopisného cyklu V karavanu po Česku, ve které se moderátor podívá i do svého rodiště - Karlových Varů, uvidí diváci ČT2 ve čtvrtek 7. ledna od 21 hodin.

Ukážeme spousty tipů a triků pro karavanisty začátečníky a navštívíme mimo známých míst i ta, která nejsou prvoplánovými turistickými destinacemi. Dokonce bych řekl, že těch neturistických je tam o dost víc,“ popisuje cyklus jeho průvodce Aleš Háma a pokračuje: „Projeli jsme toho dost a byli jsme na cestě skoro měsíc, ale mám-li vypíchnout jedno místo, tak zmíním klášter v Dolních Kounicích. Je to nádherná gotická stavba s dechberoucí minulostí a neuvěřitelnou energií.“

V karavanu po Česku (foto: ČT)
▲ V karavanu po Česku (foto: ČT)

Karavanem po Česku navazuje na putování po Slovensku, kterým v loňském roce provázel diváky Dalibor Gondík. „Rozhodli jsme se, že každá nová země bude mít svého průvodce. Člověka, jenž ji má rád a je s ní spjatý. Pro Česko byl jasnou volbou právě Aleš, který nejen, že moderuje jednu z nejoblíbenějších vědomostních soutěží ‚Kde domov můj?‘, ale je známý i jako milovník přírody, rybaření a turistiky,“ vysvětluje Lucie Kapounová, v jejíž tvůrčí producentské skupině pořad vzniká.

První díl cyklu V karavanu po Česku startuje na místě neodmyslitelně spjatém s tuzemskou historií - Tetíně. Přes Křivoklátsko Aleš Háma pokračuje do Krušných hor, toulá se po okolí starobylého Chebu a vyzná se i ze svého osobního vztahu k zámku Chyše. Zavítá k rybníkům jižních Čech, na Vysočinu, jižní Moravu a v závěrečném dílu až na samotnou severní hranici s krajem Moravskoslezským.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články