Quantcast

FreeSat, bezplatný balík britských kanálů, odstartuje zřejmě až v roce 2007

| redakce | tisk

Vše nasvědčuje tomu, že balík britských programů FreeSat odstartuje až koncem letošního či začítkem příštího roku. Britská komerční televizní síť ITV, která hodlá s veřejnoprávní BBC vytvořit na satelitu obdobu populární DVB-T sítě Freeview, se rozhodla, že pozdrží veškeré plány s rozvojem satelitního vysílání. Jako důvod ITV uvedla, že se chce soustředit na pozemní multiplex Freeview, který v současnosti může přijímat až 7 milionů domácností.

Bezplatná satelitní platforma FreeSat měla odstartovat již v červnu letošního roku a měla nabídnout stejné programy, které se vysílají v DVB-T FreeView. FreeSat bude určen pro diváky, kteří nejsou v dosahu pozemního digitálního signálu.

Obdobnou službu pod názvem FreeSat from Sky nabízí provozovatel placené televize Sky Digital. Zájemce si může objednat set top box od operátora. Sestava obsahuje i přístupovou kartu, která obsahuje přístup k některým kódovaným kanálům, které není možné vysílat volně z důvodu omezení vysílacích práv. Divák dále může přijímat desítky volně vysílaných programů ze satelitů Astra 2A/2B/2D a Eurobird-1, tj. z pozice 28,2/28,5°E.

zdroj: DS





Reklama




Vybrané články