Quantcast

Boomerang MENA se může změnit na Cartoonito MENA

| redakce | tisk

Další rebranding regionální mutace dětského kanálu Boomerang se blíží. Pražská společnost HBO Europe, která si programy Boomerang licencuje, chystá přejmenování stanice na dalších trzích.

Podle sdělení broadcastera půjde o přejmenování stanice Boomerang MENA (Střední východ + severní Afrika) na Cartoonito MENA. K této změně by mělo dojít 4. září 2023. V případě, že se termín změny názvu uskuteční v jiném termínu, bude vysílatel informovat českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání). Informovala Radu na desátém zasedání konaného v tomto týdnu.

Cartoonito - záběr z příjmu stanice
▲ Cartoonito - záběr z příjmu stanice

Boomerang MENA (budoucí Cartoonito MENA) je dětský a rodinný televizní program zaměřený na animované pořady převážně americké výroby. Stanice v této mutaci vysílá na území těchto států: Řecko, Kypr, Afghánistán, Alžírsko, Bahrajn, Čad, Džibuti, Egypt, Irák, Jordánsko, Kuvajt, Libanon, Libye, Mauretánie, Maroko, Omán, Palestina včetně pásma Gaza, Katar, Saudská Arábie, Somálsko, Jižní Súdán, Súdán, Sýrie, Tunisko, Spojené arabské emiráty, Yemen, Západní břeh Jordánu.

Uvedená mutace se vysílá prostřednictvím mezinárodních soukromých telekomunikačních okruhů.

Podobná změna - rebrand Boomerang na Cartoonito - již proběhl v jiných zemích Evropy, včetně českého a slovenského trhu.





Reklama




Vybrané články