Quantcast

Televize Seznam s upravenými vysílacími licencemi

| redakce | tisk

Provozovatel české celoplošné Televize Seznam, společnost Seznam.cz TV, s.r.o., může vysílat program podle pozměněných licencí. Požadavkům subjektu dala zelenou Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém desátém zasedání dne 20. června 2023.

Regulátor na základě požadavku broadcastera souhlasil se změnou dalších programových podmínek programu Seznam.cz TV šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů, kabelových systémů, satelitu a zvláštních přenosových systémů.

Nové zpravodajské studio Televize Seznam. Ilustrační foto (foto: Televize Seznam)
▲ Nové zpravodajské studio Televize Seznam. Ilustrační foto (foto: Televize Seznam)

Regulátor v lednu letošního roku začal zkoumat vysílací schéma Televize Seznam a hledal v něm zpravodajské pořady či publicistiku, kterou má vysílat podle udělené licence v rozsahu, které si sám stanovil vysílatel. RRTV v lednu vyzvala provozovatele stanice o podání vysvětlení, jakými zpravodajskými pořady na programu Seznam.cz TV naplňuje od začátku roku 2023 další programové podmínky licence. Ty hovoří o tom, že se má jednat o program zaměřený na informace a zábavu, zejména "na dramatickou tvorbu, dokumenty, zábavu, zpravodajství či publicistiku“.

Po podání vysvětlení Rada v dubnu upozornila provozovatele na porušení licenčních podmínek všech udělených licencí (satelitní, terestrické, kabelové i distribuci prostřednictvím zvláštních přenosových systémů). Monitoring RRTV zjistil, že minimálně v období od 1. ledna do 21. března 2023 provozovatel nevysílal žádné zpravodajství.

K nápravě měla společnost 60 dní.





Reklama




Vybrané články