Quantcast

TVR Folclor testuje na 16E

| redakce | tisk

Další tématický program rumunského veřejnoprávního vysílatele TVR/SRTV je před startem. Na distribučním satelitu Eutelsat 16A se již objevil programový slot TVR Folclor se statickou obrazovkou (barevnými pruhy) a logem nové stanice.

Test stanice pod slotem TVR FOLCLOR se objevil na kmitočtu 11,512 GHz s vertikální polarizací. Kanál se vysílá v plném HD rozlišení (1920x1080) se zvukem ve formátu MPEG (192 kbit/s) a je zatím (?) vysílán volně ( FTA).

TVR Folclor HD - záběr z příjmu stanice
▲ TVR Folclor HD - záběr z příjmu stanice

Rumunský regulátor médií Národní rada pro audiovizi (CNA - Consiliul National al Audiovizualului) na svém zasedání dne 7. listopadu 2023 rozhodl o povolení satelitní a pozemního digitálního vysílání nové stanice věnované tradicím a národnímu dědictví. Vysílání má odstartovat za několik týdnů. Přesný termín zatím nebyl uveden.

Rumunský veřejnoprávní vysílatel SRTV (Societatea Română de Televiziune) hodlá na nové stanici TVR FOLCLOR přispívat k propagaci a zachování rumunského kulturního a uměleckého dědictví, talentů ze všech oblastí, ke kulturními vzdělávání a ke zlepšení úcty k folklóru, tradicím a zvykům Rumunů a národnostních menšin.

TVR Folclor - logo nové stanice (foto: TVR)
▲ TVR Folclor - logo nové stanice (foto: TVR)

Jedním ze základních principů TVR Folclor bude píče o kulturní, náboženskou a etnickou rozmanitost poskytováním pořadů obsahově zajímavým pro všechny kategorie veřejnosti.

Vznik stanice TVR Folclor schválilo představenstvo TVR začátkem tohoto roku, spolu se vznikem sportovní stanice TVR Sport. Obě stanice získaly licenci od regulátora CNA dne 20. dubna.

SRTv v současné době provozuje 12 národních, mezinárodních a teritoriálních televizních stanic: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR CULTURAL,TVR Internaţional, TVR MOLDOVA, TVR CRAIOVA, TVR IAŞI, TVR TIMIŞOARA, TVR CLUJ a TVR TG.MUREŞ. Po spuštění TVR Folclor a následně TVR Sport bude mít veřejnoprávní televize největší nabídku programů v Rumunsku.

technické parametry - TVR FOLCLOR HD:

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,512 GHz, pol. V, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články