Quantcast

13E: KBS World HD z kapacity Telespazio

| redakce | tisk

Korejský mezinárodní kanál KBS World HD změní poskytovatele satelitní distribuce v Evropě. Stanice zahájila novou distribuci na kapacitě operátora Telespazio. Doposud pro provozovatele poskytoval satelitní služby v Evropě společnost Globecast.

Program KBS World HD mohou diváci doposud sledovat z kapacity společnosti Globecast, na kmitočtu 11,727 GHz ze satelitu Eutelsat Hot Bird 13G. Tato distribuce nejspíš (na konci roku?) skončí.

Stanice je totiž nově dostupná z multiplexu Telespazio na stejné družici ale na jiné frekvenci 11,179 GHz. I na nových parametrech je program poskytován v MPEG-4 ve vysokém rozlišení (1920x1080) se zvukem ve formátu MPEG.

KBS World HD - záběr z příjmu stanice
▲ KBS World HD - záběr z příjmu stanice

Se změnou operátora je tak nutné provést nové vyhledávání. V současné době probíhá souběžná distribuce na starém a novém kmitočtu s cílem usnadnit přeladění programu u televizních divákům a operátorů, kteří využívají distribuční signál.

KBS World TV je 24 hodinový zábavní kanál pro celou rodinu provozovaný KBS, veřejnoprávním vysílatelem v Jižní Korei. Pořady na mezinárodní stanici jsou vysílány jeden až sedm dní po premiéře na národním korejském programu. Provozovatel nabízí původní pořady KBS v korejském jazyce a řada z nich je lokalizována do dalších jazyků (většinou do angličtiny). V současné době je program dostupný pro více než 140 milionů domácností ve 142 zemích.

nové technické parametry - KBS World HD:

• Eutelsat Hot Bird 13G (13°E), freq. 11,179 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

původní technické parametry - KBS World HD:

• Eutelsat Hot Bird 13G (13°E), freq. 11,727 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články