Quantcast

Ukrajinské programy testují na 45E

| redakce | tisk

Vybrané ukrajinské televizní stanice zahájily testovací vysílání na satelitu Azerspace 2 (45°E) v rámci nového DVB-S2 multiplexu ukrajinské společnosti Cosmonova Broadcast.

Multiplex Cosmonova Broadcast se objevil na kmitočtu 11,666 GHz s horizontální polarizací v euroasijském svazku. S ohledem na parametry multiplexu a zvolený svazek je pro příjem v Čechách nutná parabola od průměru cca 120 cm (odhad).

RADA HD - záběr z příjmu stanice
▲ RADA HD - záběr z příjmu stanice

Paket operátora obsahuje 5 testovacích televizních pozic pojmenované jednoduše "TEST 1" až "TEST 5". První 4 sloty šíří programy v HD rozlišení, pátý slot je v SD. Vše je šířeno volně v MPEG-4 (H.264).

Na programových pozicích jsou šířeny programy Pershyy Zakhidnyy, Galychyna HD, RADA HD, Televsesvit HD a Chernomorskaya TV (Blacksea TV).

Kapacitu na stejném satelitu a ve stejném svazku využívá také paket s ruskými programy (freq. 11,469 GHz, pol. H). Volně zde vysílá jen dětský program Karusel International.

Další kapacitu na stejné družici pod značkou Intelsat 38 poskytuje satelitní operátor Intelsat. Do Evropy je šířen paket bulharské pay-tv platformy Vivacom.

technické parametry:

• Azerspace 2 (45°E), freq. 11,666 GHz, pol. H, SR 15000, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: flysat.com + vl.info





Reklama




Vybrané články