Quantcast

RTL Nederland prodána společnosti DPG Media

| redakce | tisk

RTL Group dnes oznámila, že dosáhla dohody o prodeji RTL Nederland se společností DPG Media, přední mediální společností působící v Nizozemí, Belgii a Dánsku.

Transakce bude dokonce přibližně v polovině roku 2024 po schválení regulačními úřady.

Celková částka na bezdlužném a bezhotovostním základně a s normalizovaným čistým pracovním kapitálem, která má být zaplacena při dokončení transakce, činí 1,1 miliardy eur. Kapitálový zisk z transakce bude z velké části osvobozen od daně a bude činit zhruba 0,8 miliardy eur.

Logo RTL (foto: RTL Group)
▲ Logo RTL (foto: RTL Group)

Akcionáři RTL Group budou mít z transakce prospěch v souladu se stanovenou dividendovou politikou skupiny.

RTL Nederland je předním poskytovatelem televizních stanic v Nizozemí. Provozuje pět bezplatných programů (RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 a RTL Z), tři digitální placené televizní programy (RTL Lounge, RTL Crime, RTL Telekids) a nezávislou zpravodajskou organizaci. S 1,3 miliony platících zákazníků je Videoland číslem jedna na lokálním streamovacím trhu. Celkové příjmy RTL Nederland v loňském roce činily 636 milionů eur.

DPG Media je aktivní v Nizozemí, Dánsku a Belgii. Jde o multimediální společnost s tržbami 1,8 miliardy eur v loňském roce a přední značkou ve zpravodajských médiích, televizi, rádiu, časopisech a online službách.





Reklama




Vybrané články