Quantcast

Digi TV opět začala testovat Nagravision 3

| redakce | tisk

Nagravision 3, kódovací systém nové generace, opět začala testovat multiregionální satelitní placená služba Digi TV. Testy v Nagravision 3 se objevily na satelitu Intelsat 10-02 (1°W), na kmitočtu 12,718 GHz, polarizace vertikální, SR 18400, FEC 3/4 na všech přenášených programech v multiplexu.

V rámci simulcryptu (souběžné kódování Nagravision 2 a Nagravision 3) jsou kódovány stanice Eurosport 2 CE, Nova Cinema, MusicMax / MusicMax Adult, CNN International, Sport 1, Boomerang, Fishing & Hunting Channel a Trinitas TV. Uvedený kmitočet multiplexu je nejnovější transpondér Digi TV, kde již proběhly vůbec první krátké technické testy Nagravision třetí generace. Starý Nagravision 2 používá CAID 1801 a novější verze systému na Digi TV využívá CAID 1802.

Testy kódování Nagravision 3 naznačují brzké zahájení plošné výměny dekódovacích karet ve všech šesti krajinách - v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku a Srbsku. Důvodem k tomuto kroku je nízká úroveň zabezpečení staré verze Nagravision a potřeba přejít na vyšší verzi, která lépe ochrání placené programy před neautorizovaným příjmem.

Přesné termíny zahájení a ukončení výměny karet Digi TV zatím nebyly zveřejněny.

Přechod na vyšší verzi kódovacího systému v současné době řeší mnoho platforem po celé Evropě. V systému Nagravision je to německá Premiere a polská Cyfrowy Polsat, ve Švýcarsku nyní výměnu dokončila SRG SSR (karty Viaccess). Další výměny karet se dokončují (ORF v systému Betacrypt).

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články