Quantcast

Programy Kabel Deutschland v přijímačích s CI Plus

| Martin Vyleťal | tisk

Německý kabelový operátor Kabel Deutschland (KDG) po jednání s ZVEI (obchodní sdružení ve spotřební elektronice) a GFIU (obchod pro zábavní a telekomunikační elektroniku) se dohodl na využívání standardu CI Plus, nástupce Common Interface.

Vyplynulo to po čtvrtečním jednání všech tří společností. V praxi to bude znamenat, že uživatel německé kabelové sítě KDG bude moci pro příjem placených služeb tohoto kabelového operátora přijímat služby z vlastního kabelového set top boxu, který bude mít rozhraní CI Plus - nástupce CI.

CI Plus rozhraní by mělo být představeno na podzim letošního roku během konání mezinárodního veletrhu IFA. Teoreticky by mohly být představeny i první modely digitálních kabelových přijímačů s CI Plus rozhraním.

Nové rozhraní CI Plus bude lépe chránit vysílací společnosti a dodavatele obsahu. CI Plus bude zabezpečeno protikopírovací ochranou a podle požadavků operátora může divákům zamezit možnosti záznamu konkrétních či všech pořadů. Další možností CI Plus bude párování receiveru s dekódovací kartou.

KDG využívá k distribuci signálu do kabelových sítí transpondéry na satelitu Astra 3A (23,5°E), který využívají i české i slovenské programy. KDG kóduje stanice systémy Betacrypt a Nagravision.

zdroj: S+K





Reklama




Vybrané články