Quantcast

MTG, spoluvlastník Primy, získal ve Švédsku 2 licence

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: MTG, spoluvlastník Primy, získal ve Švédsku 2 licence

Švédský regulátor televizního a rozhlasového vysílání udělil dvě vysílací licence pro digitální pozemní vysílání ve Švédsku mezinárodní vysílací skupině Modern Times Group MTG AB pro programy Viasat Sport 1 a TV 1000.

Viasat Sport 1 je přední švédský prémiový sportovní kanál, který přináší přímé přenosy fotbalové Champions League (20 zápasů ročně), Formule 1 a Mistrovství světa v ledním hokeji. TV1000 je ve Švédsku nejpopulárnější prémiový filmový kanál, na které se vysílají nejnovější blockbustery od hollywoodských studií a lokálních nezávislých filmařů. Obě stanice jsou v současné době dostupné na pay-tv DTH platformě Viasat, v IPTV a v kabelových sítích. Nové licence umožní šířit prémiové placené programy také ve švédské DVB-T síti. Viasat Sport 1 a TV1000 budou vysílat ve formátu MPEG-4 v rámci nového multiplexu, který bude zprovozněn během letošního roku.

Digitální pozemní vysílání bylo ve Švédsku zahájeno v roce 1999 a poslední analogový TV signál byl v této severské zemi odpojen v říjnu 2007. Boxer je jediný operátor DVB-T v zemi a na konci loňského roku měl 709 tisíc abonentů. Kanály TV3, TV8 a ZTV jsou součástí základní nabídky Boxer, která zahrnuje 30 programů. TV6 je vysílán nekódovaně a proto pro příjem této stanice není nutné předplatné.

Švédský regulátor dále o šest let prodloužil platnost licencí na DVB-T vysílání pro programy TV3, TV6, TV8 a ZTV.





Reklama




Vybrané články