Quantcast

Analogová ČT2 se vypne zřejmě až po olympiádě

| redakce | tisk

Analogové pozemní vysílání druhého programu České televize ČT2 se zřejmě bude vypínat až po skončení letních olympijských her. Vláda totiž ještě neschválila TPP (technický plán přechodu) z analogového na digitální pozemní TV vysílání. Dotklo by se to většiny obyvatel Jihočeského kraje (vysílač Kleť) a Plzeňska (vysílač Plzeň město).

Kampaň musíme vést podle zmíněného plánu tři měsíce před vypínáním, a to už je teď napjaty termín. Budeme asi vypínat až po olympiádě, ale pak to bude tak, že u některých vysílačů a převaděčů, a to nejen Jihočeských a Plzeňska, ale i hlavního města a dalších, doslova ze dne na den. V půlnoci ještě poběží analogové vysílání ČT 2, ráno už budou obyvatelé chytat pouze digitálně, tzn. musí si včas pořídit set top box, satelit nebo kabelový příjem,“ informoval členy Rady ČT na středečním jednání vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš, píše server Novinky.cz.

Analogové vysílání ČT1 bude zachováno. Místo ČT2 se bude vysílat digitální multiplex se všemi programy ČT - spolu s ČT1 a ČT2 i tématickými kanály ČT4 Sport a ČT24. Pavel Hanuš dále upozornil, že již není k dispozici optimální řešení a postupuje se podle krizového scénáře. Lví podíl na tom mají oddalování důležitých rozhodnutí a zdržování digitalizace od TV Nova.

Projednání návrhu o rozdělení výnosů z reklamy na ČT určené na pokrytí potřeb digitalizace bude vláda schvalovat až za 14 dní.





Reklama




Vybrané články