Quantcast

STV si registruje známky pro sportovní kanál

| Martin Vyleťal | tisk

Slovenská televize (STV) začátkem minulého měsíce podala na Úřadu průmyslového vlastnictví žádost o registraci čtyř variant ochranných známek možných názvů pro připravovaný sportovní kanál. Mezi žádostmi STV jsou názvy STV 3, STV 3 Šport, STV Šport, 3 a nejnověji také Trojka.

Jak se bude nový sportovní kanál STV skutečně jmenovat je v rukou nového ředitele Štefana Nižňanského, píše Mediálne.sk. Ten již ve svém vítězném projektu popsal, že chce stávající programy Jednotka a Dvojka přejmenovat zpět na STV1 a STV2 a vrátit podobnost k národním symbolům. Pravděpodobné je tedy uplatnění některé z první série registrovaných názvů.

Sportovní kanál STV by měl nakonec alespoň po dobu konání letních olympiských her vysílat paralelně ve vysokém rozlišení v paketu SkyLink, píše Digizone.cz. Pro příjem HD signálu je nutný satelitní HD set top box s podporou kompresního formátu MPEG-4. Třetí program bude dostupný i v SD kvalitě a dostupný všem satelitním divákům, kteří nejsou vybaveni pro příjem obsah v high-definition TV.

Žádost o udělení licence pro třetí okruh podala televize v březnu letošního roku. V žádosti je uveden název Trojka, který odpovídá současným nomenklaturám stanic Jednotka a Dvojka. Změna názvu je už jen formalitou a nepodléhá schvalovacímu řízení, pouze oznamovací povinnosti.

Třetí kanál STV odstartuje u příležitosti letošní letní olympiády v Pekingu - 8.8.2008. Pro nový kanál by měl stát Slovenské televizi poskytnout dotaci ve výši 100 miliónů korun. Podle technického ředitele STV, Jozefa Mračny, je na 90 procent schválená.





Reklama




Vybrané články