Quantcast

Litevská LTV World s lepším pokrytím

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Litevská LTV World s lepším pokrytím

Litevská stanice LTV World zlepšila pokrytí signálem celé Evropy. Kanál ukončil vysílání jako SCPC kanál na kmitočtu 12,690 GHz, pol. V na družici Sirius 4 (4,8°E) a dále pokračuje na stejném satelitu na nových parametrech - tentokrát již ze standardního multiplexu. Odpadají tak nyní problémy s naladěním na některých typech satelitních set top boxů a příjmu na parabolách menších rozměrů.

LTV World je stanice litevské veřejnoprávní televize pro Litevce žijící v zahraničí. Public Institution Lithuanian Radio and Television (LRT) podepsala dlouhodobý kontrakt na distribuci programu LTV World se společností SES Sirius letos v dubnu.

Stanice LTV World původně vysílala ze severského svazku, později se přesunula na evropský svazek, který stanici zajistil lepší pokrytí okrajových částí Evropy, především Španělska, Velké Británie a Irska.

Přes satelit Sirius 4 se vysílají i národní litevské kanály LTV a LTV2. Ty jsou ale součástí nabídky platformy Viasat pro litevský trh a jsou tedy chráněny systémem podmíněného přístupu NDS Videoguard. Kanál LTV World vysílá volně ( FTA).

Nové technické parametry LTV World:
satelit: Sirius 4 (4,8°E)
kmitočet: 12,380 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
CA systém: žádný





Reklama




Vybrané články