Quantcast

V pondělí startuje RAI Quattro

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: V pondělí startuje RAI Quattro

V pondělí 14. července 2008 ve 21:00 hodin zahájí vysílání nový kanál RAI Quattro (RAI4) italského veřejnoprávního vysílatele RAI. Kanál RAI Quattro bude určen pro mladé diváky, kterým nabídne převážně americké kultovní seriály, filmy a televizní filmy, kreslené seriály a hudební pořady.

Reklamní kampaň na nový kanál RAI pro mládež se poprvé objevila na všech třech všeobecných kanálech RAI Uno, RAI Due a RAI Tre v pátek večer.

RAI Quattro se jako jediný z kanálů RAI bude zatím vysílat výhradně přes digitální pozemní multiplex RAI A na místě kanálu RAI Gulp, který se přesune do multiplexu B. Na satelitu se objeví později po startu satelitní free-to-view platformy Tivú Sat, společného projektu RAI, Mediaset a TI Media. Půjde o obdobu francouzské satelitní služby TNTSAT, která vznikla pro potřeby dokrytí území digitálním signálem. Italské domácnosti si pak pořídí za jednorázový poplatek satelitní komplet včetně dekódovací karty, který jim umožní přístup ke všem italským hlavním kanálům. Je pravděpodobné, že RAI Quattro bude v paketu Tivú Sat z důvodu omezení vysílacích práv kódován.

Stávající kanály RAI Uno, RAI Due, RAI Tre veřejnoprávní RAI a Italia Uno, Canale 5, Italia 4 komerční skupiny Mediaset vysílají většinu pořadů na satelitu volně. Některé pořady ale musí kvůli omezení vysílacích práv kódovat systémy Mediaguard a Videoguard. Kryptované satelitní vysílání mohou sledovat zatím jen abonenti platformy Sky Italia (Hot Bird, 13°E). Podobně by mohl kanál RAI4 být dostupný i pro zákazníky Sky Italia. RAI se ale rozhodla vyčkat do startu platformy, která umožní přístup k programu všem divákům bez nutnosti objednání služeb placené televize.

zdroj: digital-sat.it





Reklama




Vybrané články