Quantcast

Humax F2 - Free

| Tisk

Humax F2-FreeZnámý korejský výrobce populárních digitálních přijímačů Humax uvedl v letošním roce na trh několik nových modelů - připomeňme: F2-Green, F2-Fox, F2-Ace. Jak již samotné názvy modelů napovídají o nové modelové řadě receiverů F2. Rodina přijímačů ještě není zdaleka kompletní. Novinkou v ní je model F2-Free.

Humax F2-Free můžeme stručně charakterizovat jako digitální box pro méně náročné diváky digitální televize a rozhlasu. Model je určen pro příjem pouze volných programů, ale s plným uživatelským komfortem v organizování a zobrazování nainstalovaných programů.

Na předním panelu F2-Free nalezneme pouze jednu dvoubarevnou diodu signalizující provoz či pohotovostní stav přijímače. Nejsou zde klasická tlačítka pro vypnutí receiveru, ani pro přepínání programů. Vzadu nalezneme zásuvku LNB IN, dále pak jednu zásuvku SCART a též i komunikační rozhraní RS-232C (tří pinové).

Humax F2-Free je digitální přijímač plně DVB kompaktibilní, do kterého můžeme uložit až 2500 televizních a rozhlasových programů a to jak MCPC, tak i SCPC kanály (podpora SR od 1 ~ 45 MS/s) z Ku ale i C pásma. Přístroj podporuje automatické, ruční a ladění podle sítí. Vybrané nainstalované programy můžeme uložit do některé z pěti favoritních skupin, přičemž v každé může být uloženo maximálně 100 programů.

Menu F2-Free je ve více jak deseti jazycích a podporuje zobrazování přehledu naladěných programů podle předvoleb, abecedně, či výpis jen FTA programů.



Z dalších neméně zajímavých funkcí jmenujme podporu elektronického programového průvodce (EPG), podporu teletextu a skrytých titulků, časovač. Samozřejmostí je možnost aktualizace firmware pomocí souborů z internetu (přes sériové rozhraní RS-232C) či pomocí OTA (uprade software ze satelitu). DiSEqC je ve verzích 1.0 a 2.0, podpora USALS, což je zajímavé.

Humax F2-Free patří mezi 'jednodušší' digitální přijímač, který si najde uživatele mezi nenáročnými satelitními diváky, kterým vyhoví přístroj pro příjem nekódovaných TV a R programů za příznivou cenu. Humax F2-Free bude na trhu v nejbližších dnech za ceny pod 5000 Kč.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články